طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه

به گزارش طرفداران رونالدو، سیب زمینی تنوری غذایی است که سریع آماده می گردد و می تواند به عنوان یک میان وعده باارزش برای بچه ها به همراه سبزیجات مصرف گردد. در این مطلب با طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه آشنا خواهید شد.

طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - امروزه غذا های تهیه شده با سیب زمینی مانند کتلت سیب زمینی و توپک پنیری سوخاری جزو پرطرفدارترین غذا ها هستند. سیب زمینی معمولا به تنهایی و یا همراه با پیتزا و سایر فست فود ها مورد استفاده قرار می گیرد و به اشکال مختلفی مانند آب پز، تنوری و سرخ شده درست می گردد. هرچند سیب زمینی سرخ نموده طعم و بوی وسوسه انگیزی دارد، اما جزو غذاهای کاملا سالم محسوب نمی گردد. برای تهیه سیب زمینی تنوری روش های مختلفی وجود دارد. این غذا را می توانید در فر، در ماهی تابه رژیمی و در قابلمه درست کنید و به عنوان یک میان وعده یا تغذیه سالم مورد استفاده قرار دهید. در ادامه با طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه آشنا می شوید.

مزیت اصلی سیب زمینی تنوری نسبت به سیب زمینی سرخ شده، ارزش غذایی بیشتر آن به دلیل پخت سیب زمینی با پوست است. همچنین به علت عدم استفاده از روغن در تهیه سیب زمینی تنوری، کالری آن از سیب زمینی سرخ شده کمتر است. گاهی مقداری پنیر پیتزا نیز به سیب زمینی تنوری اضافه می گردد که البته خود منبع چربی است و باعث افزایش کالری سیب زمینی خواهد شد؛ بنابراین بهتر است چنین افزودنی هایی حذف شده و برای جذب کمتر نشاسته سیب زمینی، آن را با سالاد یا انواع سبزیجات سرو کنید.

همچنین مزیت سیب زمینی تنوری نسبت به سیب زمینی آب پز و پوره این است که برای هضم، مدت زمان بیشتری لازم دارد و همین مساله باعث می گردد، فرد دیرتر احساس گرسنگی کند. از طرفی پوست سیب زمینی دارای فیبر است که به تنظیم گوارش یاری می نماید و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش می دهد، همچنین مدت زمان بیشتری در معده می ماند و باعث احساس سیری در فرد مصرف نماینده می گردد؛ بنابراین برای کاهش وزن و رعایت رژیم های غذایی کم کالری گزینه مناسبی است.

طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه

مواد لازم
سیب زمینی1 کیلوگرم
نمک دانه درشتبه مقدار لازم
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. پوست سیب زمینی ها را با برس تمیز بشویید.
  2. سیب زمینی های کوچک را به دو قسمت و سیب زمینی های عظیم تر را مطابق شکل زیر به چهار قطعه برش بزنید.
  3. سیب زمینی ها را در قابلمه ای با سایز مناسب قرار دهید و نمک را به آن اضافه کنید.
  4. سپس به اندازه کافی آب در قابلمه بریزید تا حدی که روی سیب زمینی ها را بپوشاند.
  5. درب قابلمه را بسته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد، درب قابلمه را نیمه باز قرار دهید که سر نرود.
  6. حدود 10-8 دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی ها نیم پز شوند.
  7. سیب زمینی ها را با یک چنگال تست کنید، اگر چنگال در سیب زمینی فرو برود، برای صاف کردن آماده است.
  8. سیب زمینی را در آبکش بریزید و فرصت دهید تا آب سیب زمینی کاملا خارج گردد.
  9. کف یک قابلمه را با نمک دانه درشت بپوشانید و پس از این که آب سیب زمینی ها خارج شد، آن ها را در یک لایه روی نمک بچینید. قابلمه را را روی حرارت خیلی ملایم گذاشته، زیر آن شعله پخش کن قرار دهید و درب قابلمه را ببندید. حدود 60-45 دقیقه فرصت دهید تا سیب زمینی ها کاملا پخته و تنوری شوند. پس از این که یک طرف سیب زمینی ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
  10. سیب زمینی تنوری را در ظرف سرو بکشید، روی آن کمی فلفل سیاه بپاشید و با تخم مرغ آب پز، نان و سبزی خوردن میل کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه سیب زمینی تنوری

  • بخش اعظم پروتئین، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، آهن، مس و فیبر سیب زمینی در پوست و لایه نزدیک به پوست آن ذخیره شده است؛ بنابراین بهتر است سیب زمینی تنوری را با پوست پخته و مصرف کنید.
  • پوست سیب زمینی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه مضر است؛ بنابراین چنین افرادی بهتر است سیب زمینی را بدون پوست استفاده نمایند.
  • پوست سوخته سیب زمینی تنوری دارای گاز های سمی و خطرناکی است، بنابراین باید از مصرف آن خودداری کرد.
  • قسمت های سبز سیب زمینی حاوی مواد شیمیایی و سمی زیانباری است که مصرف آن باعث افزایش فشار خون، تنگی نفس، سردرد و اسهال می گردد؛ بنابراین قسمت های سبز را جدا نموده و دور بیندازید، زیرا این سم در بافت سالم سیب زمینی هم نفوذ نموده، اما هنوز قابل رویت نیست.
  • قطعات سیب زمینی را می توانید پس از نیم پز شدن در ماهیتابه رژیمی بچینید و کمی روغن زیتون روی آن اسپری کنید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و 40-30 دقیقه فرصت دهید تا سیب زمینی تنوری آماده گردد.
منبع: ستاره
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: 7ronaldo7.ir شناسه مطلب: 771

به "طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیب زمینی تنوری در قابلمه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید