فهرست غذاهای محلی باکو برای عاشقان شکم گردی
به گزارش طرفداران رونالدو، یکی از زیباترین و خاص ترین شهرهای توریستی آسیایی که می توان از آن تماشا کرد شهر باکو مرکز جمهوری آذربایجان است که با فرهنگ و تاریخ بی نظیر خود جاذبه های بسیاری را در خود جای داده است. این شهر تماشای و بزرگ سالانه گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سوی خود می کشاند. اما اگر همانند بسیاری از گردشگران عاشق شکم گردی و امتحان کردن غذاهای مختلف هستید و دوست دارید درباره برترین غذاهای باکو بیشتر بدانید در این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.

آشنایی با فرهنگ غذایی باکو
خوب است پیش از آن که به معرفی برترین غذاهای باکو بپردازیم قدری با فرهنگ غذایی باکو آشنا شویم. جالب است بدانید که فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری های ایران شباهت بسیاری دارد و در موارد زیادی با فرهنگ غذایی ایران و ترکیه هم همخوانی دارد.
در حقیقت باید گفت بسیاری از غذاهای بومی آذربایجان را ما ایرانی ها قبلا چشیده ایم و یا حداقل با شکل و شمایل آنها آشنا هستیم. از میان 11 اقلیم شناخته شده در جهان، 9 اقلیم آن در کشور آذربایجان قابل مشاهده هستند. تنوع آب و هوایی در یک منطقه به معنی تنوع مواد و محصولات غذایی است و این امر باعث غنای فرهنگ غذایی می گردد.
برای آذربایجانی ها غذا عنصر مهمی در زندگی به حساب می رود و عمیقا در تاریخ، سنت ها و ارزش های این سرزمین ریشه دارد. بیشتر غذاهای این کشور به داشتن سبزیجات تازه و فصلی مشهور هستند. سبزیجات معطری همچون نعنا، شوید، گشنیز، ریحان، جعفری، ترخون، تره فرنگی، پیازچه، آویشن، مرزنگوش، پیاز سبز و تره آبی در آشپزی آذری محبوبند و به همراه غذای اصلی سرو می شوند.
غذاهای دریایی
در میان غذاهای باکو و غذاهایی کشور آذربایجان غذاهای دریایی و ماهی ها را هم خواهید دید. این کشور در کنار دریای مازندران قرار گرفته و به همین دلیل رد پای ماهی های مختلف در غذاهای بومی آذربایجان دیده می گردد. ماهی هایی مانند خاویار سیاه، سالمون خزری، قزل آلا، ساردین، کفال راه راه و بسیاری موارد دیگر از آن جمله هستند.
پلو و گوشت
همچون غذاهای ایرانی خودمان، پلو در آذربایجان و در میان غذاهای باکو نقش پر رنگ و مهمی دارد. اغلب این پلو با سبزیجات مختلف و یا با زعفران سرو می گردد. پلوهای آذری بسیار متنوع هستند و به بیش از 40 نوع می رسند و با انواعی از خورشت ها و کباب ها خورده می شوند.
یکی دیگر از انواع غذاهای رایج و مرسوم آذربایجان، کباب ها و شیشلیک ها هستند. آذری ها انواع گوشت های بره، گوساله، مرغ، اردک، ماهی و حتی خاویار را به سیخ کشیده و کباب هایی خوشمزه درست می نمایند.
چاشنی های غذاهای باکو
خوب است بدانید چاشنی های مرسوم و پرکاربرد در غذاهای آذری و غذاهای باکو، نمک، فلفل سیاه، سماق و زعفران هستند. از دیگر آیتم هایی که در طبخ غذاهای آذری مورد استفاده قرار می گیرند، باید به میوه های خشک و گردو اشاره نمود.
آشنایی با خوشمزه ترین غذاهای باکو
تا به اینجای مقاله قدری با فرهنگ غذایی باکو آشنا شدیم. خوب است بدانید یکی از از بخش های جالبِ فرهنگ غذایی باکو و سرو یک وعده غذای آذری این است که معمولا 4 تا 5 ساعت طول می کشد و با نوشیدن چای شروع می گردد.
در غذاهای آذری بعلاوه انواعی از سوپ ها، غذاهای سبک، دسرها، پلوها و غذاهای گوشتی به چشم می خورند. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا شما را با برترین و خوشمزه ترین غذاهای باکو آشنا کنیم.
1. پلو آذربایجانی
پلوی آذربایجانی یکی از سنتی ترین غذاهای باکو با با برنج و گوشت است که با گیاهان و ادویه و فلفل طعم دار می گردد. غذاهای مشابه این غذا در آسیا، اروپا و حتی آفریقا هم طبخ می گردد اما پلوی آذربایجان فرق دارد. مواد اصلی این پلو برنج، زعفران، دارچین و گیاهان معطر است و روی آن گوشت سرخ شده گوسفند، مرغ، بره یا گاو می گذارند و مخلوطی از سبزیجات و میوه های تازه و گاهی میوه های خشک و آجیل کنارش سرو می نمایند.
رستوران های مختلف این غذا را به شکل های مختلف تهیه می نمایند. این غذا را می توان در تمام نقاط این کشور پیدا کرد که از مشهورترین غذاهای آن است.جالب است بدانید بیشتر از 40 نوع پلو آذری در سراسر جمهوری آذربایجان طبخ می گردد و با توجه به محتویات آن ها می توانید یک پلوی مناسب با ذائقه خود را سفارش دهید.
لازم به ذکر است که خوشمزه ترین پلوی آذری با استفاده از گوشت گوسفند، سبزیجات تازه و ادویه های معطر تهیه می گردد. معروف ترین پلوهای آذری شامل کورما پلو (پلو گوشت گوسفند با پیاز)، چیلو پلو (لوبیا پلو با ماهی)، سبزی قورمه پلو (پلو با گوشت گوسفند وگوشت قورمه ای)، تویوغ پلو (پلو مرغ)، شیرین پلو (پلو میوه های خشک)، سیودلی پلو (برنج پخته شده با شیر) و ششریانچ پلو (پلو شش رنگ) می گردد.
2. پیلاف و شاه پیلاف
پیلاف، شاه پیلاف یا شاه پلو یک پلوی معروف آذری و از خوشمزه ترین غذاهای باکو است که با استفاده از برنج، آجیل و میوه های خشک سرو می گردد. شاه پیلاف یکی از عجیب ترین غذاهای آذری به شمار می رود و می توان گفت صرفا در این کشور طبخ می گردد و اصیل ترین پلوی آذری به حساب می رود.
گاهی همراه آن کباب یا گوشت و مرغ سرو می نمایند که در این صورت شاه پیلاف نام دارد، اما شکل ساده آن همان برنج پخته، آجیل ها و میوه های خشک بر روی یک ته دیگ چند لایه از نان است و به آن پیلاف گفته می گردد.
3. کباب و شیشلیک
کباب هم از مهمترین غذاهای باکو است. همانطور که می دانید غذاهای گوشتی مشابه در خاورمیانه تا شرق اروپا و جنوب شرق آسیا هم پخته می گردد. در آذربایجان اما چندین نوع کباب و شیشلیک وجود دارد که از انواع مختلف گوشت چرخ نموده یا خرد شده گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجه فرنگی تهیه می گردد.
این گوشت ها و مخلفات را به سیخ می گیرند و روی آتش کباب می نمایند. در کنار کباب، نان نازک فطیر هم عرضه می گردد و طعم بسیار خوشمزه ای دارد. کباب هم از آن دسته غذاهایی است در هر جای این کشور می توان پیدا کرد.
کبابِ آذربایجان، بیشترین تشابه را به کباب های مدیترانه و اروپای شرقی دارد و یکی از غذاهای مرسوم و مورد پسند مردم آذربایجان به خصوص در عروسی ها و مرنام های بزرگ به حساب می رود. بعلاوه مردم باکو و آذربایجان در پیکنیک ها و دورهمی های خود هم از این غذای لذیذ استفاده می نمایند.
4. کباب لولیا یا کباب کوبیده
کباب لیولیا یا کباب کوبیده آذری از لذیذ ترین کباب ها و غذاهای باکو است که در آن گوشت گوسفند (بره) را با ادویه جات، سبزیجات معطر و گاهی سس های ترش ورز ورز داده می گردد. این کباب را روی سیخ های چوبی کوچک و یا سیم های بزرگ کباب می نمایند و یا خیلی سریع و تند تفت می دهند. سپس با مقداری لیمو، پیاز سرخ شده یا خام و سبزی سرو می نمایند.
5. دلمه
خوب است بدانید دلمه غذای مورد علاقه ما ایرانی ها در کشورهای منطقه قفقاز همچون آذربایجان هم به چشم می خورد. در آذربایجان انواع مختلفی از دلمه ها وجود دارد که تعدادشان به 20 تا 30 نوع می رسد. برخی از دلمه های آذری ها با سبزیجات و برخی دیگر با گوشت طبخ می شوند و البته شباهت بسیاری به دلمه های ایرانی دارند.
از جمله سبزیجاتی که از آن ها برای درست کردن دلمه های آذری این مورد از خوشمزه ترین غذاهای باکو استفاده می نمایند می توان به گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان اشاره نمود.
گرچه دلمه برگ مو هم هواداران خودش را دارد. برای پر کردن دلمه ها از ترکیب برنج و گوشت قیمه شده و طعم دار شده با نعنا، رازیانه و دیگر سبزیجات بومی استفاده می گردد. بعلاوه گاهی دلمه ها را در ظروف سفالین می پزند، به این خاطر که طعمی خاص به غذا می بخشد.
6. قوتاب (ختاب)
قوتاب یکی دیگر از غذاهای باکو در حقیقت نوعی نان پهن است که داخل آن را با مواد مختلفی مانند گوشت، اسفناج، پنیر و کدو تنبل پر می نمایند و بسیار محبوب است. در ایران هم، در منطقه ها آذربایجان چنین غذایی پخت می گردد که به آن ختاب می گویند.
لازم به ذکر است که نان قوتاب از خمیری که با آرد، آب، تخم مرغ و نمک درست می گردد، تهیه شده و به شکل هلالی آن را تا نموده و بعد هر دو طرف آن را سرخ می نمایند.
قوتاب اغلب با ماست محلی، سبزی و سماق سرو می گردد. اگر علاقه دارید این خوراکی خوشمزه را امتحان کنید، در سفر به آذربایجان سری به رستوران های باکو بزنید چرا که باکیفیت ترین قوتاب های آذربایجان را عرضه می نمایند.
7. آب گوشت
آبگوشت یکی دیگر از خوشمزه ترین و سنتی ترین غذاهای باکو است که همچون کوفته برباش از جمله غذاهای ملی آذری ها قرار می گیرد اما، اصل این غذا را باید در شهر شکی خورد و مزه کرد. شکی ها در واقع با حفظ سنن و رسوم ایرانی خود آبگوشت ها را در ظروف سفالی به اصطلاح بار می گذارند و بعد از پخت و در هنگام خوردن آن، نان را در غذای خود می ریزند و تیلیت هم درست می نمایند.
علاوه بر این آن ها در آبگوشت های خود از گوشت تازه گوسفند، نخود و سیب زمینی استفاده می نمایند و پایان ترکیبی به دست می آید که آبگوشتی بسیار خوشمزه و لذیذ است.
8. کوفته بزباش
کوفته بزباش یکی دیگر از غذاهای محلی آذربایجان و خوشمزه ترین غذاهای باکو است که آذربایجانی ها آن را غذای ملی خود می نامند. در کنار آن سیب زمینی و نخود که در مایع و سس مخصوص با زعفران و زردچوبه پخته می گردد سرو می نمایند.
این کوفته ها از گوشت چرخ نموده و برنج تهیه می گردد و گاهی یک آلوی خشک هم داخل آن می گذارند. کوفته بزباش با گوجه فرنگی و سبزی سرو می گردد. آذری ها حتی در ایران هم به پختن کوفته های خوشمزه معروف هستند.
مایه اصلی کوفته بزباش از مخلوط برنج، گوشت، نخود و ادویه جات معطر به همراه سبزیجات تازه که همگی با یکدیگر چرخ شده و به شکل گلوله های توپی شکل درآمده اند تشکیل می گردد. سپس این کوفته ها در آب قلم که با مواد دیگر خوش طعم شده اند پخته شده و طعم و عطری فوق العاده پیدا می نمایند.
9. بالیق
بالیق یکی دیگر از محلی ترین غذاهای باکو است که بیشتر برای اعیاد از آن استفاده می گردد. کشور آذربایجان به علت موقعیت جغرافیایی خود و نزدیکی به دریای خزر، مهد بسیاری از غذاهای دریایی است. بالیق در واقع یک نوع ماهی شکم پر است که اغلب با ماهی های کتوم یا کپور و با خاویار یا چاشنی هایی مثل مخلوط گردو خرد شده، پیاز، کشمش، سس آلو یا سس انار پرمی گردد و در فر و یا روی گاز داخل کره سرخ می گردد.
سپس آن را با قطعات لیمو و پلو سرو مینمایند یکی از رستوران های معروف باکو که غذاهای دریایی سرو میکند رستوران پیر گریل باکو است که در کنار دریای خزر قرار گرفته.
10. لاوانگی یا لاوانجی
لاوانگی، لاوانجی یا مرغ شکم پر یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای باکو است که با ذائقه ما ایرانی ها تناسب دارد. تفاوت طعم این غذا با مرغ شکم پر ایرانی این است که آذری ها علاقه عجیبی به استفاده از آجیل و مغزها در تهیه غذا دارند.
در حقیقت لاوانگی مواد خاصی است که درون شکم مرغ قرار می گیرد. این مواد در اغلب موارد شامل کشمش، گردو، گوجه سبزهای ترش، سبزیجات تازه و آلو می گردد.
در این نوع غذا هم از انواع مغزها و آجیل ها برای تهیه محتویات درون مرغ استفاده می گردد، اما طبخ کلی این غذا همان طبخ ویژه ای است که در ایران و سایر کشورهای خاورمیانه اجرا می گردد.
11. دوشبارا
دوشبارا یکی از محبوبترین غذاهای باکو است که شکلی مشابه پیراشکی دارد با این تفاوت که بسیار کوچک است. برای پخت دوشبارا، ابتدا گوشت گوساله را ریز نموده و به همراه پیاز، سبزیجات معطر، گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه تفت می دهند.
سپس مواد آماده شده را در داخل لقمه های خمیری قرار می دهند. پس از آماده شدن لقمه ها، آن ها را درون آبِ گوشت از پیش آماده شده گذاشته و می گذراند کمی بپزد. بعد از 10 دقیقه دوشبارا، این لقمه های گوشت را به همراه آب گوشت همراهش سرو می نمایند.
12. سبزی قورمه
سبزی قورمه از دیگر غذاهای باکو به شمار می رود که همان طور که از نامش پیداست بسیار به قورمه سبزی ما ایرانی ها شباهت دارد. جالب آن که کلمه سبزی هم از زبان پارسی گرفته شده. آذربایجانی ها برای طبخ سبزی قورمه، از گوشت و سبزیجات معطر و بعلاوه روشی مشابه ما استفاده می نمایند.
از جمله تفاوت های این دو غذا، مقدار سبزی های سبزی قورمه است. آذری ها بر خلاف ما ایرانی ها، سبزی را چندان ریز ننموده و برای طعم دار کردن سبزی قورمه از گوجه سبز استفاده می نمایند. خوب است بدانید که سبزی قورمه هم نوعی خورشت به حساب می رود که به همراه پلو سرو می گردد.
13. کوفته آرزومان
کوفته آرزومان یکی دیگر از برترین غذاهای باکو و کوفته ای ترکی است که امروزه برای پختن آن دو نوع دستور وجود دارد. دستور پخت سنتی کوفته پر دردسرتر، مشکلتر و البته لذیذتر و دستور پخت تازه آن، ساده تر است و در زمان کم تری حاضر می گردد.
در مجموع می توان گفت کوفته آرزومان ترکیبی خوشمزه ازگوشت تازه بره، تخم مرغ و کره است و در نهایت گلوله های کوفته را درون آب گوشت می پزند. پس از پخته شدن کوفته آرزومان، معمولا آن را با نان و سبزی نوش جان می نمایند.
14. خاویار شیش کباب
یکی از محبوبترین و خوشمزه ترین غذاهای باکو که با ماهی خاویار تهیه می گردد، خاویار شیش کباب است. برای تهیه این غذا، ابتدا ماهی خاویار را آماده و تکه تکه نموده و سپس با نمک، فلفل و سسی ترش آن را می پوشانند. سپس نوبت کباب کردن می رسد. در ادامه تکه های خاویار را سیخ نموده و بر روی منقل کبابی می نمایند. اغلب خاویار شیش کباب را با گوجه فرنگی تازه و پیاز می خورند.
15. تکه کباب
یکی دیگر از کباب های خوشمزه و بسیار محبوب آذربایجان، تکه کباب است. خوب است بدانید که در تمام رستوران های آذربایجان سه غذا را به صورت ثابت مشاهده خواهید کرد. آن سه غذای مشهور، کباب لیولا، بلیگ و البته تکه کباب هستند.
برای تهیه تکه کباب ابتدا قطعاتی از گوشت بره را در سسی از پیاز، سرکه و رب انار می خواباناند و پس از آن که ساعاتی گذشت، تکه های گوشت را به سیخ کشیده و بر روی منقل کباب می نمایند.
16. پیتی
پیتی نام یک سوپ محلی آذری است که شکل و طعمی بسیار شبیه به آبگوشت ما ایرانی ها دارد. گوشت گوسفند یا بره، گوجه فرنگی، نخود و لوبیا و هچنین سیب زمینی های تکه تکه شده از جمله مواد تشکیل دهنده این سوپ هستند. پیتی یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین غذاهای باکو به شمار می رود.
17. آش دوغ
آش دوغ همانطور که شاید بدانید از اصیلترین غذاهای باکو به حساب می رود. گرچه در ایران خودمان هم آذری ها آن را طبخ می نمایند و این به این خاطر است که باکو روزگاری نه چندان دور بخشی از خاک کشورمان بوده است.
آش دوغ امروزه یکی از غذاهای سنتی باکو است که طعمی جادویی از ترکیب دوغ و حبوباتی مثل نخود و سیر چنان غذای خوشمزه و اصیل را ارائه می نماید و باعث می گردد بخواهید انگشت های دستتان را هم به همراهش بخورید.
برخی در این آش از برنج نیم دانه پخته شده و کوفته قلقلی های ریز هم استفاده می نمایند که آن ها هم طعم خوب این آش را دو برابر می نمایند.
18. ساج ایچی
ساج ایچی یکی از سنتی ترین غذاهای باکو است که همچنان به روش اصیل قدیمی طبخ می گردد. ساج ایچی سبک سنتی آذربایجانی باربیکیو است که به مدت قرنها از گوشت بره تهیه می شده.
جالب است بدانید این غذا مشابه واویشکای خودمان است و تفاوت آن در این است که آن را از گوشت تکه تکه شده بره، سیب زمینی نگینی، پیاز و گوجه فرنگی همراه با بادمجان و فلفل دلمه ای بر روی زغال و ظرف مسی درست می گردد و اغلب آن را با دوغ سرو می نمایند.
19. بوگلما
بوگلما یکی دیگر از خورشت ها و غذاهای باکو است که به آذری به معنای بخارپز است. این کلمه در حقیقت به نحوه پخت این غذا که در آن گوشت بره را در آب روی شعله ملایم به مدت دو ساعت می پزند اشاره دارد.
مواد تشکیل دهنده این غذا شامل تکه های گوشت بره، پیاز، گوجه فرنگی، فلفل، فلفل سیاه و برگ بو می گردد. لازم به ذکر است که بوگلما را می توانید با ماهی، مرغ، گوشت گاو و با حتی توفو درست کنید. این غذا را اغلب روی آتش می پزند و می توان در پیک نیک های خانوادگی و محبت آمیز هم آن را درست و نوش جان کرد.
20. مانگال سالاتی
این مورد از غذاهای باکو در حقیقت یک سالاد تازه با سبزیجات است که معمولا در کنار کباب سرو می گردد. سبزیجات گسترده و متنوعی در این سالاد استفاده می شوند که از آن جمله می توان به فلفل، گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز قرمز، سبزیجات، روغن آفتابگردان، زیتون و سیر اشاره نمود.
این سالاد خوش طعم و خوش قیافه آذری را می توان با نان خرد شده سرو کرد و بعلاوه در کنار تخم مرغ به عنوان صبحانه نوش جان کرد.
21. کفلی بچا
این غذا یکی از محبوبترین غذاهای باکو و به صورت کلی در آذربایجان است و بیشتر در نخجوان طبخ می گردد. با وجود این که این غذا خوراک ساده مرغ است اما طعمی فوق العاده دارد. برای پخت آن مرغ را به صورت مکعبی خرد می نمایند و آن را در ماهیتابه با کره تفت می دهند تا طلایی گردد و بعد برای آب دار کردنش به آن سس اضافه می نمایند.
22. دووگا
دووگا یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای باکو، در واقع یک سوپ ماست سنتی است با انواع سبزی ها همچون شوید و گشنیز و برنج و نخود طبخ می گردد و بسته به این که در چه فصلی پخته گردد به صورت سرد یا گرم سرو می گردد.
این غذا را هم مثل سوپ و هم مثل نوشیدنی در نظر می گیرند و اغلب آن را با غذاهای مختلف می خورند. در باکو برخی آشپزها کوفته های کوچک و نخود به آن اضافه می نمایند که اگر داغ باشد طعم و بافت بهتری پیدا می نماید.
23. بالیک شیشلیک
این غذا هم از جمله خوشمزه ترین و خاص ترین کباب ها و غذاهای باکو به شمار می رود. خوب است بدانید بالیک در زبان آذری به معنای ماهی است و رایج ترین ماهی ای که با وجود گسترده بودن ماهی های دریای خزر در این غذا استفاده می گردد ماهی خاویاری است.
برای تهیه این غذا ماهی را به تکه های کوچک خرد نموده به آن ترشی می زنند و بعد کباب می نمایند. در باکو این غذا به خوشمزه ترین شیوه درست می گردد و طعم شوید و لیمو در مخلوط مارینینگ آن هوش از سرتان خواهد برد. کنار این غذای خوشمزه گوجه فرنگی، پیاز قرمز و لیموترش هم سرو می نمایند.
دسرهای خوشمزه باکو
تا به اینجای مقاله با خوشمزه ترین غذاهای باکو آشنا شدیم. اما خوب است بدانید این شهر پرجاذبه و دیدنی بعلاوه دسرهای بسیار خوشمزه ای هم دارد که باید با آنها آشنا شوید. اگر شما هم اهل خوردن دسر بعد از غذا هستید در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا شما را با این دسرها بیشتر آشنا کنیم.
1. سامانی حلوا
حلوای آذری با حلوای ایرانی تفاوت دارد. این حلوا از دو لایه خمیر که لایه میانی آن ها با مواد خوشمزه و مغذی همچون آجیل، مغزها و عسل پر شده است تهیه می گردد. این حلوا که طعمی شبیه سمنو دارد به سامانی حلوا هم معروف شده است.
2. شکر بورا
یکی دیگر از دسرهای خوشمزه در میان غذاهای باکو شکر بورا است که یک نوع شیرینی است که در اعیاد آذربایجان و به خصوص ایام نوروز پخته می گردد. برای تهیه این شیرینی از بادام پوست گرفته و خرد شده، شکر، پودر هل و آب استفاده می نمایند. برای تهیه خمیر آن هم از کره، آرد، تخم مرغ و آب سرد استفاده می نمایند.
3. بادام بورا
بادام بورا یکی از شیرینی های مخصوص آذربایجان است که بیشتر در باکو تهیه می گردد و اشکال مختلفی دارد و با شکر، دارچین و آجیل ریز خردشده پخته می گردد. بعد از مخلوط کردن مواد این شیرینی را به دو صورت در قالب یا بدون قالب تهیه می نمایند.
4. باقلوا
یکی از خوشمزه ترین باقلوا ها را می توانید میان غذاهای باکو در آذربایجان پیدا کنید. این باقلوای خوشمزه از ترکیب عسل، بادام، فندق و آرد تهیه می گردد. ممکن است در این باقلوا ممکن است از کنجد، خرما و زعفران هم استفاده گردد. این شیرینی سنتی را اغلب در مهمانی ها و اعیاد استفاده می نمایند.
خوشمزه ترین غذاهای باکو را کجا بچشیم؟
اما حالا که با برترین و خوشمزه ترین غذاهای باکو و دسرهای آن آشنا شدید شاید بخواهید بدانید در سفر به باکو چطور و در کجا می توانید این غذاهای لذیذ را بچشید. اگر چنین است در ادامه این مقاله با خبرنگاران همراه باشید تا شما را با برخی از برترین رستوران های باکو که می توانید این غذاها را در آنها امتحان کنید، آشنا کنیم.
1. رستوران دلمه
یکی از برترین رستوران های باکو برای چشیدن غذاهای باکو رستوران دلمه است که درست پشت موزه نظامی گنجوی قرار گرفته. در این رستوران می توانید انواع غذاهای خوشمزه آذری و محلی را نوش جان کنید. همان طور که از نام این رستوران تعیین است دلمه بخش مهمی از منوی این رستوران را تشکیل داده.
هنگامی که می خواهید وارد رستوران شوید می توانید علامت ها و تابلوهای راهنما را دنبال کنید تا به قسمت زیرزمین رستوران بروید. جایی که به سرو و ارائه انواع دلمه اختصاص دارد.
چنانچه به غذاهای گیاهی علاقه دارید در این رستوران می توانید غذاهای خوشمزه ای پیدا کنید که کاملا گیاهی هستند یا بخش عمده ای از ترکیباتشان گیاهی است. قیمت غذاهای این رستوران هم بسیار مناسب و منصفانه است و می توانید با خیال راحت یک دل سیر شکم گردی کنید.
- ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه ساعت 10 صبح تا 2 بامداد
- آدرس: Istiglaliyyat, Baku, Azerbaijan
2. رستوران آرت گاردن
رستوران آرت گاردن دکور و فضایی تاریخی و قدیمی دارد و داخل منطقه شهر قدیم باکو قرار گرفته. این رستوران یکی از برترین رستوران های باکو است و در محل سابق یک کاروانسرای قدیمی و تاریخی ساخته شده و فضایی بسیار جالب و تماشایی دارد.
در این رستوران می توانید انواع غذاهای باکو همچون دلمه، کباب، پلو، لاوانگی و کباب بره را در کنار دسرها و شیرینی های ترکی و آذری سفارش بدهید. در این رستوران مکان های مختلفی برای نشستن و غذاخوردن مشتریان وجود دارد که هرکدام دکورها و تزیینات مختلفی دارند.
چنانچه برای شام به این رستوران بروید می توانید از موسیقی زنده جاز و موسیقی های محلی و سنتی هم لذت ببرید. البته با توجه به موقعیت این رستوران، قیمت ها کمی بالاتر از حد میانه است اما تجربه غذا خوردن در یک کاروانسرای تاریخی و شنیدن اجرای زنده موسیقی ارزشش را دارد.
- ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت 11 صبح تا 12 بامداد
- آدرس: 22 Asef Zeynalli Icheri Sheher, Baku, Azerbaijan
3. رستوران موگام کلاب
در رستوران موگام کلاب می توانید یکی از برترین تجارب سفرتان را داشته باشید. عکاسان بناهای تاریخی، آوازخوانان سنتی و محلی و هنرمندان مختلف در این مکان جمع می شوند و همواره فضایی پرشور و هیجان در این رستوران وجود دارد.
در رستوران موگام کلاب می توانید از نزدیک با فرهنگ و رسم و رسوم سنتی مردم باکو آشنا شده و از بین انواع غذاهای باکو و غذاهای سنتی آذری و ترکی انتخاب کنید. جالب است بدانید که نام رستوران از سبک موگام یا موغام اقتباس شده که در واقع نام سبک سنتی و قدیمی آواز آذربایجان است.
- ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت 9 صبح تا نیمه شب
- آدرس: Mugham Club, Icheri Sheher, Baku, Azerbaijan
4. رستوران سماق
رستوران سنتی سماق در نزدیکی ایستگاه مترو Xatai قرار گرفته است و انواع غذاهای سنتی آذربایجان و غذاهای باکو مثل گوشت گریل شده، پلو و کباب را به مشتریان ارائه می نماید.
فضای رستوران تلفیق جالبی از سبک سنتی و مدرن است و با غذاهای خوشمزه ای که سرو می نماید یکی از برترین رستوران های باکو شناخته می گردد. در این رستوران می توانید با زندگی و فرهنگ مردم باکو آشنا شده و از طعم لذیذ غذاهای آذری لذت ببرید.
- ساعات کاری:دوشنبه تا یکشنبه از ساعت 12 ظهر تا 12 نیمه شب
- آدرس: Khojali Avenue, Baku, AZ1025, Azerbaijan
5. رستوران فیروزه
چنانچه در پی تجربه کردن غذاهای باکو با قیمتی مناسب هستید به یکی از برترین رستوران های باکو به نام فیروزه بروید. رستوران فیروزه با انواع نقاشی ها، صنایع دستی و فرش های آذری تزئین شده و انواع غذاهای سنتی آذری، گرجی، اروپایی و حتی مکزیکی را به مشتریان ارائه می نماید.
با توجه به موقعیت رستوران و دکوراسیون خاص و زیبای آن، قیمت ها بسیار ارزان هستند و در مقایسه با سایر رستوران های مشابه طیف قیمتی پایین تری دارند. دکوراسیون این رستوران بسیار زیبا و تماشایی است و مطمئنا غذا خوردن در چنین رستوران تجربه ای فراموش نشدنی برایتان رقم خواهد زد.
- ساعات کاری: دوشنبه تا یکشنبه از ساعت 11 ظهر تا 2 بامداد
- آدرس: Tarlan Aliyarbeyov, Baku, 1005, Azerbaijan
جمع بندی
در این مقاله از خبرنگاران به معرفی برترین و خوشمزه ترین غذاهای باکو پرداختیم و درباره فرهنگ غذایی این کشور پرجاذبه و دیدنی حرف زدیم. فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری های ایران شباهت بسیاری دارد و در موارد زیادی با فرهنگ غذایی ایران و ترکیه هم همخوانی دارد به همین دلیل در سفر به باکو حتما باید از این غذاهای محلی بچشید و لذت ببرید.
سوالات متداول
باکو کجاست؟
باکو مرکز و بزرگترین شهر آذربایجان و علاوه بر این بزرگترین شهر دریای خزر و منطقه قفقاز است. این شهر در ساحل جنوبی شبه جزیره آبشرون، در کنار خلیج باکو واقع شده است.
خوشمزه ترین غذاهای باکو کدامند؟
از جمله این غذاها می توان به پلو آذربایجانی، شاه پیلاف، کباب و شیشلیک و دلمه اشاره نمود.
آیا غذاهای باکو شبیه به غذاهای ایرانی است؟
بله فرهنگ غذایی مردم آذربایجان به فرهنگ غذایی آذری های ایران شباهت بسیاری دارد و اغلب طعم و شکل غذاهای باکو به نظر ما ایرانی ها آشنا می رسد.
خوشمزه ترین دسرهای باکو کدامند؟
از جمله این دسرها می توان به باقلوا، حلوا، بادام بورا و شکر بورا اشاره نمود.
غذاهای باکو را در کجا بچشیم؟
این غذاها را می توانید در برترین رستوران های باکو از جمله رستوران فیروزه، رستوران سماق، رستوران موگام کلاب، رستوران آرت گاردن و رستوران دلمه بچشید.
منبع: الی گشت