11 ماده غذایی که شب ها شما را بیدار نگه می دارد
به گزارش طرفداران رونالدو، عوامل متعددی در ایجاد اختلال در خواب شبانه دخیل هستند که یکی از آنها تغذیه نامناسب در ساعات آخر شب و درست هنگام خواب است. بعضی مواد غذایی که در وعده شام یا کمی پیش از خوابیدن مصرف می کنید، باعث می شوند مدتی طولانی در رختخواب غلت بزنید یا مدت کوتاهی پس از خوابیدن، از خواب بپرید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، 11 ماده غذایی که شب ها شما را بیدار نگه می دارند شامل موارد زیر است:
- شکلات تلخ: برخلاف تصور عمومی، مصرف شکلات تلخ بعد از وعده شام، هیچ تاثیری بر روی بهبود کیفیت خواب ندارد. شکلات منبع مخفی کافئین است. کافئین باعث برانگیختگی شده و توانایی شما برای تجربه خواب عمیق را کاهش می دهد. شما باید 4 تا 6 ساعت قبل از زمان خواب، از این خوراکی فاصله بگیرید.
- غذاهای چرب: این نوع غذاها برای هضم شدن، به مدت زمان بیشتری احتیاج دارند و باعث تجربه نفخ و سوء هاضمه می شوند. نفخ و سوء هاضمه کیفیت خواب را کاهش می دهند. سعی کنید 3 ساعت قبل از خواب، از مصرف غذاهای چرب اجتناب کنید.
- میوه های خشک: به گفته متخصصان تغذیه، مصرف بیش از حد میوه های خشک از آنجا که آب و فیبر کمی دارند، روی معده تاثیر گذاشته و سبب نفخ می گردد.
- فلفل و غذاهای پر ادویه: مصرف فلفل و ادویه ها راهی آسان برای افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن است اما استفاده از این مواد غذایی پیش از خواب و اواخر عصر، سبب سوزش سر دل بخصوص در کسانی می گردد که از مسائل گوارشی رنج می برند. گزینه های گرم و پرادویه را برای وعده صبحانه نگه دارید.
- سس تند: کپسایسین ماده ای است که در فلفل های تند وجود دارد و در سس های تند نیز یافت می گردد. کپسایسین می تواند باعث اسفنکتر پایین مری بیش از حد باز بماند و باعث تجربه سوزش سر دل گردد.
- نعناع: درست است که مصرف نعناع برای سلامت شما مفید به نظر می رسد اما مصرف این ماده غذایی در اواخر عصر به هر شکلی حتی به شکل چای نعناع می تواند باعث سوزش سر دل گردد.
- پیتزا: پنیر موجود در پیتزا چرب است و می تواند باعث اسیدی شدن دستگاه گوارش و بروز ریفلاکس گردد. حتی اگر تجربه سوزش سر دل ندارید، مصرف پیتزا در شب می تواند خواب راحت را در هنگام شب از شما بگیرد.
- پیاز خام: مصرف پیاز بصورت خام باعث احساس نفخ و ریفلاکس می گردد.
- کافئین: مصرف کافئین می تواند چند ساعت پس از مصرف، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و باعث بی خوابی گردد.
- سس گوجه فرنگی: این نوع سس علاوه بر محتوای اسیدی آن، حاوی مواد شیمیایی نگهدارنده نیز هست و باعث سوزش سر دل می گردد. اگر مستعد سوء هاضمه هستید، این نوع سس را بخصوص در هنگام شب دیگر مصرف نکنید. مصرف سس گوجه فرنگی فرایند هضم مواد غذایی را کند می نماید.
- چای سبز: این نوع چای نیز مانند چای سیاه، کافئین دارد. چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی دو نوع محرک دیگر نیز هست؛ تئوبرومین و تئوفیلین. این دو ماده سبب افزایش ضربان قلب، تحریک پذیری و اضطراب می گردد. مزایای چای سبز باورنکردنی است؛ بنابراین شما باید از نوشیدن آن لذت ببرید اما نه بعد از 3 یا 4 عصر.
منبع: گردشبان