طرز تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز ، دستور متفاوت و خوشمزه
به گزارش طرفداران رونالدو، مرغ یکی از غذاهایی است که تهیه و پخت آن به روش های مختلف انجام می گردد. اما رایج ترین روش پخت مرغ، تهیه آن به شکل زعفرانی یا با رب است که قبلا در کتاب کاله روش تهیه مرغ زعفرانی آبدار و روش تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده را مرور نموده بودیم. اما یکی از خاص ترین و متفاوت ترین روش های پخت مرغ، تهیه آن با سس مایونز است که در ادامه آنالیز می کنیم. پس همراه ما باشید تا طرز تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز
- مرغ 4 تکه
- سیر 2 حبه
- پیاز 1 عدد
- زعفران 3-4 قاشق غذاخوری
- سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
- عصاره مرغ نصف یا یک عدد
طرز تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز
1. آماده کردن مرغ
در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز ابتدا روی تکه های مرغ را با زعفران دم نموده خوب مرینیت یا مزه دار کنید و بعد رویش سیر بریزید و داخل یک ظرف به مدت یک تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ کاملا مزه دار گردد.
2. تفت دادن مرغ
اکنون مرغ مزه دار شده را در یک ماهیتابه مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا مرغ شما کاملا طلایی و سرخ گردد. فقط دقت داشته باشید که مرغ تان نسوزد. در حدی که مرغ کمی طلایی گردد کافی است.
3. اضافه کردن مواد و پخت مرغ
اکنون مرغ را از ماهیتابه خارج کنید و پیاز خلال شده را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید پیاز خوب سرخ گردد. در نهایت مرغ ها را به ماهیتابه برگردانید و کمی هم بزنید تا مرغ و پیاز کاملا با هم مخلوط شوند. در این مرحله در ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید مرغ کمی بپزد. هم زمان سس مایونز را با زعفران دم نموده و آب گرم مخلوط کنید تا یک دست گردد بعد به مرغ های در حال پخت اضافه کنید. در این مرحله ابتدا حرارت گاز را بالا ببرید وقتی چند جوش زد، عصاره مرغ پودری را اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه با حرارت کم بپزد و سس غلیظ گردد.
نکته: اگر می خواهید مرغ زعفرانی با سس مایونز را تندتر کنید، می توانید فلفل قرمز و یا پودر فلفل قرمز به سس مایونز اضافه کنید.
نکاتی برای سرو مرغ زعفرانی با سس مایونز
- مرغ زعفرانی با سس مایونز را می توانید با پلو، نان، سالاد و یا سبزیجات پخته شده سرو کنید.
- می توانید برای تزیین غذا از جعفری و یا گشنیز تازه بهره ببرید.
- مرغ زعفرانی با سس مایونز را می توانید به عنوان غذای اصلی و یا پیش غذا سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ زعفرانی با سس مایونز
روش پخت مرغ با سس مایونز خیلی شبیه روش پخت مرغ با پیاز فراوان یا حتی طرز تهیه مرغ با ادویه ماسالا است. اما نکات و فوت وفن های خودش را دارد.
نکته مهم برای سس مایونز
می توانید برای تهیه مرغ زعفرانی با سس از سس مایونز خانگی و یا سس مایونز آماده بهره ببرید.
جایگزین سس مایونز برای تهیه مرغ
برای تهیه مرغ زعفرانی می توانید به جای سس مایونز از ماست چکیده و یا سس بشامل هم بهره ببرید و به طور کلی اگر سس مایونز دوست ندارید، می توانید آن را با مخلوطی از ماست چکیده، آبلیمو و شوید خشک جایگزین کنید.
تفاوت بافت مرغ زعفرانی با سس مایونز با مرغ با ماست
مرغ زعفرانی که با سس مایونز یا ماست تهیه می شوند از لحاظ بافت و البته پخت مرغ تفاوت دارند.
مرغ زعفرانی با سس مایونز: بافتی کرمی تر و لطیف تر نسبت به مرغ با ماست دارد. سس مایونز چربی بیشتری نسبت به ماست دارد، که به مرغ بافتی غنی تر می دهد.
مرغ با ماست: بافتی سبک تر و کم چرب تر نسبت به مرغ زعفرانی با سس مایونز دارد و از آن جایی که ماست نسبت به سس مایونز چربی کمتری دارد، مرغ با ماست بافتی تُردتر دارد.
برترین زمان نگهداری مرغ با سس مایونز
مرغ زعفرانی با سس مایونز را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. اما حتما به جای مانده این غذا را سریع در یخچال بگذارید چون بخاطر داشتن مایونز سریع تر خراب می گردد.
منبع: کتاب کاله