طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس

به گزارش طرفداران رونالدو، قهوه فرنسه، نوعی نوشیدنی ملایم و غلیظ همراه با روغن قهوه است که به دلیل استفاده نکردن از فیلتر کاغذی، روغن قهوه از بین نمی رود. این نوشیدنی را می توان بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس درست کرد. در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه قهوه فرانسه به سه روش، بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس آشنا نمائیم.

طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس

با ما همراه باشید و با تور فرانسه ارزان از کشور عشاق دیدن کنید و در شهرهای پاریس، مارسی بگردیم و برج ایفل ، موزه لوور و دیگر جذابیت های این شهر زیبا را ببینیم

قهوه یکی از دانه هایی است که خواص زیادی دارد، امروزه خواص بی نظیر قهوه برای پوست و خواص قهوه در بهبود افسردگی بر کسی پوشیده نیست. دانه قهوه را معمولا پودر می نمایند و با آن نوشیدنی خوش عطری درست می نمایند. قهوه فرانسه یک نوشیدنی خوش عطر و طعم است که می توان آن را با استفاده از دستگاه فرنچ پرس به راحتی ظرف چند دقیقه در خانه تهیه کرد، ولی بدون دستگاه هم می توان قهوه فرانسه را با کیفیت و طعم دلپذیر درست کرد. قهوه فرانسه اصولا باید دارای دو ویژگی باشد:

  • یکی میزان رست و برشتگی قهوه (تیرگی و روشنی رنگ قهوه) است که در خصوص قهوه فرانسه باید ملایم باشد؛
  • دیگری درجه آسیاب دانه های قهوه است که باید درشت باشد.

بنابراین برای درست کردن این نوشیدنی، باید قهوه را با عنوان قهوه فرانسه خریداری کنید که میزان رست و برشتگی خاص خود را دارد. از طرفی دانه های قهوه باید به اندازه ای آسیاب شوند که کمی زبرتر و درشت تر از قهوه اسپرسو باشد. از آنجا که نوع دستگاه بر میزان درجه آسیاب دانه های قهوه تاثیر می گذارد پس دانه ها باید متناسب با دستگاه آسیاب شوند. مثلا اگر می خواهید با دستگاه فرنچ پرس، قهوه تهیه کنید قهوه ای با درجه آسیاب درشت دریافت کنید:

و اگر می خواهید قهوه فرانسه را بدون دستگاه درست کنید، میزان درشتی قهوه فرانسه در مقایسه با نمک دریا باید مطابق آنچه در شکل زیر ارائه شده، باشد:

برای تهیه نوشیدنی قهوه فرانسه، آب داغ به پودر قهوه اضافه می گردد و پس از دم کشیدن قهوه، پودر قهوه توسط یک صافی از نوشیدنی نهایی جدا می گردد. قهوه فرانسه را معمولا با دستگاه فرنچ پرس درست می نمایند، ولی اگر این دستگاه را در دسترس ندارید می توانید به جای آن از یک قوری توری دار بهره ببرید. حتی اگر قوری توری دار هم در اختیار ندارید با استفاده از دو فنجان یا یک شیرجوش می توانید یک قهوه فرانسه با کیفیت درست کنید. برای آشنایی با روش های درست کردن نوشیدنی قهوه فرانسه با ما همراه باشید.

1. طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه

مواد لازم
پودر قهوه فرانسه2 قاشق غذاخوری
آب داغ 93 درجه سانتیگراد250 میلی لیتر

دستور تهیه:

  1. به ازای 250 میلی لیتر آب، حدودا به 2 قاشق غذاخوری پودر قهوه احتیاج دارید. البته بسته به ذائقه خود اگر دوست دارید نوشیدنی شما غلیظ تر یا رقیق تر باشد، می توانید میزان قهوه را کم و زیاد کنید.
  2. ابتدا آب را در یک کتری جوش آورده و از روی حرارت بردارید. 30 ثانیه فرصت دهید تا آب کمی از داغی بیفتد (در واقع آب مصرفی برای تهیه قهوه فرانسه نباید آب جوش باشد و درجه حرارت آن باید حدود 93 درجه سانتیگراد باشد).
  3. پودر قهوه را در یک فنجان تمیز بریزید و سپس آب داغ را به حالت دورانی روی قهوه بریزید در حدی که قهوه خیس گردد یا به اصطلاح شکوفه کند. این کار را طوری انجام دهید که آب به همه جای پودر قهوه برسد.
  4. 30 ثانیه صبر کنید و بقیه آب را به حالت دورانی روی قهوه بریزید.
  5. روی فنجان را با یک نعلبکی بپوشانید و 5-4 دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد.
  6. پس از اینکه قهوه دم کشید، فنجان دیگری که قصد دارید قهوه را در آن بنوشید برداشته، سپس به آرامی و به دقت قهوه را در آن بریزید طوری که پودر قهوه، ته فنجان اولی باقی بماند. از آنجا که پودر قهوه پس از دم کشیدن، ته نشین می گردد به راحتی می توان آن را جدا کرد، فقط در این حالت حدود 30 میلی لیتر از قهوه ته فنجان اولی باقی می ماند.
  7. اگر جدا کردن پودر قهوه برای شما مشکل است با استفاده از یک چای صاف کن خیلی راحت تر می توانید این کار را انجام دهید.
  8. درست کردن قهوه فرانسه در قوری توری دار نیز طبق مراحل فوق انجام می گردد، با این تفاوت که پودر قهوه را در توری قوری می ریزند و سپس در دو مرحله روی آن آب داغ ریخته می گردد. درب قوری را می بندند و 5-4 دقیقه فرصت می دهند تا قهوه دم بکشد.

نکته: توری قوری باید بلند باشد طوری که آب روی پودر قهوه را بپوشاند.

2. طرز تهیه قهوه فرانسه روی گاز

  1. در یک شیر جوش مقداری آب بریزید. میزان آب باید کمی بیشتر از مقدار نوشیدنی مورد احتیاج شما باشد. مثلا اگر شما می خواهید 1 فنجان قهوه درست کنید مقدار آب باید 3/4 +1 فنجان باشد.
  2. شیرجوش را روی حرارت قرار دهید و وقتی آب به جوش آمد پودر قهوه را به آن اضافه کنید.
  3. قهوه را از روی حرارت برداشته و فورا درب شیرجوش را ببندید.
  4. 4 الی 5 دقیقه صبر کنید تا قهوه دم کشیده و پودر قهوه ته نشین گردد.
  5. سپس قهوه را به آرامی در فنجان بریزید طوری که پودر قهوه وارد فنجان نگردد.

نکته: در این حالت مقداری از قهوه ته شیرجوش باقی می ماند و به همین علت مقدار آب یسشتری در نظر گرفته شد.

3. طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه

  1. ابتدا مقداری آب سرد را درون کتری به جوش آورده و سپس از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شده و به دمای حدود 93 درجه سانتیگراد برسد.
  2. به ازای هر 120 میلی لیتر آب یک قاشق غذاخوری قهوه داخل فرنچ پرس بریزید. اگر دوست دارید قهوه را غلیظ تر یا رقیق تر میل کنید، می توانید در واحد حجم گفته شده تغییراتی ایجاد کنید.
  3. آب داغ را طی دو مرحله به صورت دورانی به پودر قهوه اضافه کنید. در مرحله اول مقدار کمی آب اضافه کنید به گونه ای که پودر قهوه خیس بخورد و یا به اصطلاح کف یا شکوفه کند و این کار را طوری انجام دهید که آب به همه جای پودر قهوه برسد.
  4. بعد از 30 ثانیه، مرحله دوم را آغاز نموده، بقیه آب را به حالت دورانی اضافه کنید و درب دستگاه را ببندید.
  5. پس از یک دقیقه، با یک قاشق قهوه را به آرامی هم بزنید.
  6. پس از گذشت چهار دقیقه، اهرم فرنچ پرس را به آرامی به سمت پایین فشار دهید تا پودر قهوه به سمت پایین راهنمایی گردد. اگر نتیجه مطلوب نبود می توانید پرس را بیرون آورده و دوباره تکرار کنید. توجه داشته باشید که قهوه قبل از پرس کردن از سطح آب به سمت پایین حرکت می نماید و این نشانه دم کشیدن قهوه است.
  7. قهوه را در فنجان ریخته و نوش جان کنید.
منبع: ستاره
انتشار: 3 بهمن 1399 بروزرسانی: 3 بهمن 1399 گردآورنده: 7ronaldo7.ir شناسه مطلب: 709

به "طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قهوه فرانسه بدون دستگاه، روی گاز و با فرنچ پرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید