رژیم غذایی ضد التهاب بهترین گزینه برای سلامت شناختی

به گزارش طرفداران رونالدو، به گزارش پایگاه خبری ساینس، با افزایش سن التهاب سیستم ایمنی بدن افزایش می یابد و به سلول ها آسیب می رساند.

رژیم غذایی ضد التهاب بهترین گزینه برای سلامت شناختی

التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است. زمانی که واکنش التهابی بدن شدید و طولانی باشد، به التهاب مزمن تبدیل می شود. التهاب مزمن علاوه بر اختلالات شناختی، احتمال بروز دیابت و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

مطالعات تازه محققان یونانی با بررسی هزار و 59 نفر با میانگین سنی 73 سال نشان می دهد، رژیم غذایی ضد التهابی بهترین راه حل برای مبارزه با اختلال شناختی و آلزایمر است.

این مطالعه رژیم غذایی داوطلبان را به مدت سه سال پیگیری کرد و از طرفی آزمون های شناختی را نیز مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان می دهد رژیم غذایی ضد التهابی با کاهش احتمال بروز اختلال شناختی مرتبط است.

مطالعاتی که چندی پیش از طریق محققان دانشگاه منچستر صورت گرفت نشان داد واکنش های التهابی بدن با مصرف ترکیباتی به نام پلی فنول مرتبط است. پلی فنول یک ترکیب گیاهی است که از بدن در برابر پاتوژن های مضر (عوامل بیماری زا) محافظت می کند.

این مطالعه با تمرکز بر ارتباط بین پلی فنول و یک نشانگر التهاب به نام سایتوکین، نشان می دهد ترشح سایتوکین بستگی به مقدار مصرف میوه و سبزیجات دارد. این مطالعه نشان می دهد هرچه مقدار مصرف میوه ها و سبزیجاتی مانند پیاز، انگور قرمز، زردچوبه، چای سبز و انواع توت بیشتر باشد، التهاب کمتری در بدن دیده می شود.

مواد غذایی حاوی پلی فنول بر اساس نشریه اروپایی علوم تغذیه شامل پونه و نعنای خشک، پودر کاکائو، کرفس، شکلات سیاه، تخم کتان، فندق، رزماری، آویشن خشک، زغال اخته، زیتون سیاه، آرد سویا، سرکه، هویج، انگور، گلابی، شیرسویا، شلیل، سیب زمینی، بادام، مارچوبه، سیب، چای سیاه و سبز، اسفناج، موسیر، پیاز، هستند.

مطالعات دیگر صورت گرفته از طریق محققان مرکز تحقیقاتی کلیولند آمریکا نشان می دهد سبزیجات حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر باعث کاهش التهاب در بدن می شوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست.

لیکوپن به رنگدانه های کاروتنویید قرمز رنگ موجود در سبزیجات و فرنگی جات گفته می شود. گوجه فرنگی حاوی بیشترین مقدار لیکوپن است. انواع توت ها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی کاروتنویید هستند و از بروز التهاب جلوگیری می کنند.

این تحقیقات همچنین نشان داد زردچوبه، زنجبیل و بذر کتان نیز در سرکوب التهاب بدن موثر هستند.

نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 4 بهمن 1400 بروزرسانی: 4 بهمن 1400 گردآورنده: 7ronaldo7.ir شناسه مطلب: 1259

به "رژیم غذایی ضد التهاب بهترین گزینه برای سلامت شناختی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی ضد التهاب بهترین گزینه برای سلامت شناختی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید