چطور دیزی سنتی ایرانی درست کنیم؟
به گزارش طرفداران رونالدو، آبگوشت یکی از مهم ترین و قدیمی ترین غذا های سنتی ایرانی است؛ از معدود غذا هایی که هم در دربار خورده می شده و هم (با اندکی تغییر) سر سفره مردم عادی و رعیت ها بوده. یکی از ویژگی های غذا های ایرانی بسیار کهن این است که به همه نقاط ایران راه پیدا نموده اند و طبق آداب و رسوم هر منطقه به شکلی متفاوت پخته می شوند.
به همین خاطر انواع آبگوشت در ایران وجود دارد؛ مثل آبگوشت بزباش، آبگوشت قنبید، آبگوشت کشک، آبگوشت بادمجان یا حتی آبگوشت به. خیلی مواقع هم دیزی سنتی یا دیزی سنگی نام شناخته شده تری برای این غذا است. با این قسمت از آموزش آشپزی تصویری دیجی کالا مگ همراه باشید تا طرز تهیه آبگوشت مجلسی یا همان دیزی سنتی ایرانی را با گوشت گوسفند و دمبه به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
گوشت گوسفندی با استخوان: 800 گرم
دمبه: 60 گرم
لوبیا سفید: نصف پیمانه
نخود: نصف پیمانه
گوجه فرنگی: 3 عدد
لیمو عمانی: 3 عدد
سیب زمینی: 3 عدد میانه
پیاز: 1 عدد بزرگ
زردچوبه، چوب دارچین و پودر دارچین به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
1. نخود و لوبیای سفید را از شب قبل در آب ولرم خیس کنید. پیش از پخت آن ها را بشویید و در قابلمه بریزید.
2. تکه های گوشت، دمبه، پیاز و گوجه فرنگی را همراه دارچین به حبوبات درون قابلمه اضافه کنید.
3. 1.5 لیتر آب جوش به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که آب جوش آمد روی آن کفی ایجاد می گردد که به دلیل گوشت است. با استفاده از کفگیر یا یک قاشق کف را از روی آب بگیرید.
4. بعداز این که گوشت نیم پز شد، با استفاده از یک چنگال لیمو عمانی ها را سوراخ، برای 15 دقیقه در آب ولرم خیس و سپس به آبگوشت اضافه کنید.
5. وقتی گوشت و حبوبات کاملا پختند، سیب زمینی ها را خرد و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مواد برای 30 دقیقه دیگر با هم بپزند.
6. بعد از این که همه اجزای دیزی پخت، دمبه را از قابلمه خارج کنید، در یک تابه روی حرارت قرار دهید، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. پس از این که دمبه و رب را کمی با هم تفت دادید، آن ها را به دیزی اضافه کنید. در آخر نمک غذا را میزان کنید.
منبع: گردشبان