طرز تهیه شیر ماهی به 3 روش
به گزارش طرفداران رونالدو، ماهی شیر یکی از لذیذترین ماهی های موجود در بازار است. در طرز تهیه شیر ماهی از ادویه های مختلف برای طعم دار کردن ماهی استفاده می گردد، در ادامه سه روش که شامل سرخ کردن، پخت در فر و تهیه سالاد ماهی است، توضیح داده خواهد شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - ماهی شیر استخوان نداشته و مانند سایر ماهی ها نیز بوی نامطبوعی ندارد. این گوشت لطیف سریع آماده شده و با آن هر نوع غذایی حتی قلیه ماهی نیز می توانید تهیه کنید. طرز تهیه ماهی شیر را با تمام تکنیک هایش، در این مطلب بخوانید.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
- طرز تهیه شیر ماهی سرخ شده
- طرز تهیه شیر ماهی در فر
- طرز تهیه سالاد شیر ماهی
طرز تهیه ماهی شیر رستورانی سرخ شده
به منظور تهیه این نوع ماهی برای دو نفر، به یک ساعت و ربع زمان و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، نیاز است.
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر سرخ شده | |
فیله ماهی شیر | 500 الی 600 گرم |
آرد گندم | 6 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | نصف قشق چایخوری |
زردچوبه | یک قاشق چایخوری سرخالی |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز پخت ماهی شیر:
- آرد، پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.
اجازه دهید یخ فیله ها آب گردد.
سپس ماهی ها را به طور کامل به آرد آغشته کنید تا گوشت ماهی تعیین نباشد. وقتی که یخ ماهی باز شد، رطوبت موجود در آن باعث می گردد که مواد پودری به سطح ماهی بچسبند. اگر از فیله تازه استفاده می کنید، آن را بشویید در آبکش قرار دهید و وقتی آب اضافی آن رفت، اما هنوز رطوبت داشت آن را به مواد پودری آغشته کنید.
- چگونه ماهی شیر را سرخ کنیم؟ مقداری روغن را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس ماهی ها را در ماهیتابه قرار دهید و روی حرارت ملایم اجاز دهید که ماهی کاملا بپزد. توجه کنید که نباید درب ماهیتابه را ببندید، زیرا باعث خمیر شدن آرد خواهد شد.
طرز تهیه ماهی شیر در فر
به منظور تهیه این نوع ماهی برای سه الی چهار نفر، به یک ساعت زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر مشاهده می کنید، نیاز دارید.
مواد لازم | |
فیله ماهی شیر | یک کیلو و 250 گرم |
روغن زیتون | نصف لیوان |
آبلیمو | نصف لیوان |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
نکته: می توانید روغن زیتون را با 100 گرم کره جایگزین کنید.
شیوه طبخ:
- مزه دار کردن ماهی شیر: آبلیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط نموده و فیله های ماهی شیر را کاملا به این سس آغشته کنید.
یک سینی فر را چرب نموده و فیله های را در آن بچینید و مقداری از سس را مجددا روی ماهی ها بزنید.
فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و ماهی را به مدت 30 الی 45 دقیقه در فر قرار دهید.
ماهی را در دیس بکشید و مقداری را کنار آن قرار دهید و از کمی جعفری خرد شده نیز برای تزیین غذا بهره ببرید.
طرز تهیه سالاد شیر ماهی
این سالاد طرز تهیه شیر ماهی به روشی ساده است که به منظور آماده کردن آن برای دو نفر، به یک ساعت زمان (این مدت شامل زمانی که برای مزه دار کردن ماهی نیاز است، نمی گردد) و مواد اولیه زیر احتیاح دارید.
مواد لازم | |
فیله ماهی شیر | 500 گرم |
ساقه کرفس | 2 عدد هرکدام به طول 20 سانتیمتر |
پیازچه | 5 الی 6 عدد |
گریپ فروت | یک عدد |
برگ کاهو | 8 الی 10 عدد متوسط |
آبلیمو | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
تربچه | 5 الی 6 عدد |
زیتون بدون هسته | 6 الی 7 عدد |
فلفل دلمه ای خرد شده | دو قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه متوسط |
شوید | 8 الی 10 ساقه |
روغن زیتون | 50 میلی لیتر |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
نکته: اگر به جای فیله از ماهی شیر استفاده می کنید، به یک کیلوگرم ماهی نیاز خواهید داشت. استخوان ماهی را باید جدا کنید، برای اینکار ابتدا ماهی را از قیمت کمر برش بزنید و در عق فرو روید تا به استخوان آن برسید، سپس قسمت بالا و پایین استخوان را برش زده و جدا کنید. سپس پوست ماهی را گرفته و قسمت های اضافی را دور بیندازید. در ادامه ماهی را بشویید.
شیوه آماده سازی سالاد:
ماهی را به صورت مکعب های دو سانتی متری برش بزنید. برای این منظور از چاقوی تیز بهره ببرید، همچنین گوشت ماهی باید کاملا سرد باشد، به این ترتیب هنگام برش زدن له نخواهد شد.
- ساقه کرفس را از برگ آن جدا کنید.
آب نصف گریپ فروت، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، ساقه کرفس خرد شده، سیر له شده، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. تکه های ماهی را به این سس آغشته نموده و درب ظرف را بپوشانید و به مدت دو الی سه ساعت در یخچال استراحت دهید.
زمانی که ماهی ها مزه دار شد، آن ها را از سس خارج و ساقه های شوید و سیر را از آن جدا کنید.
حدود 20 میلی لیتر از روغن زیتون را به فیله های ماهی اضافه نموده و چنگ بزنید.
مقداری روغن را در یک ماهیتابه گرم و ماهی را در آن سرخ کنید. توجه داشته باشید که تمام اطراف فیله ها طلایی شوند.
برگ های شوید را نیز خرد نمایید.
- مابقی آبلیمو، روغن زیتون و گریپ فروت را با برگ شوید، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید تا سس سالاد آماده گردد.
زیتون ها و پیازچه ها را حلقه ای خرد نموده و در یک ظرف بریزید.
- کرفس را از طول به دو نیم تقسیم و ریز خرد کنید و به سالاد بیفزایید.
فلفل دلمه ای و تربچه خرد شده را نیز به سایر مواد اضافه نمایید.
- ماهی و سس سالاد را نیز به مابقی مواد اضافه کنید و سالاد کمی استراحت دهید تا اجزای آن مزه دار شوند.
10 دقیقه قبل از سرو سالاد، برگ های کاهو را خرد نموده و به سالاد اضافه کنید.
سخن آخر
این سه شیوه طرز تهیه شیر ماهی با ذائقه ما ایرانی ها هماهنگ است و از میل کردن آن لذت خواهید برد. همانطور که می دانید گوشت سفید برای سلامتی بسیار مفید است و با شیوه های یاد شده می توانید این گوشت را به گونه ای طبخ کنید که بوی نامطبوع ماهی را نداشته باشد. ماهی خواص بسیاری دارد و می تواند کمبود ویتامین D را جبران کند، از این رو سعی کنید این ماده غذایی ارزشمند را به سفره های خود بیاورید.شما به چه روشی ماهی شیر را می پزید؟ از کدام استان هستید؟ تجربیات ارزشمند خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
در آخر توصیه می کنیم طرز تهیه انواع دورچین ماهی برای مجالس و میهمان ها را نیز در خبرنگاران آموزش ببینید و سفره های شام یا ناهار خود را زیباتر کنید.
منبع: setare.com