طرز تهیه آش کدو حلوایی به 4 روش پرطرفدار
به گزارش طرفداران رونالدو، آش کدو با استفاده از کدو حلوایی و در هر منطقه ای به سبک خاصی تهیه می گردد. آش کدو حلوایی اصفهانی، گیلانی، قمی و یزدی انواع مختلف آن در ایران هستند که از نظر مواد تشکیل دهنده با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کدو حلوایی در فصل زمستان برداشت می گردد و بیشتر برای تهیه دسر های شیرین مورد استفاده قرار می گیرد. غذا های زیادی می توان با این ماده غذایی درست کرد، پوره کدو حلوایی، خورش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی با خامه، سوپ کدو حلوایی با نان تست کره ای و آش کدو حلوایی از معروف ترین آن ها هستند. طبخ آش کدو بیشتر در زمستان صورت می گیرد و بهانه خوبی برای جمع کردن افراد خانواده در کنار یکدیگر است. این آش در مناطق مختلف با استفاده از مواد اولیه متنوع و به روش های خاصی درست می گردد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.
- آش کدو حلوایی گیلانی
- آش کدو حلوایی قم
- آش کدو حلوایی یزد
- آش کدو حلوایی اصفهانی
1. طرز تهیه گیلانی
آش کدو حلوایی گیلانی یک نوع آش شیرین است که از ترکیب کدو با برنج درست می گردد و طعم دهنده اصلی آن دارچین است.
مواد لازم | |
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده | 500 گرم |
برنج | 1 لیوان |
شیر | 2 لیوان |
آب | 3 لیوان |
کره | 50 گرم |
شکر | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را شسته و در آب خیس کنید.
- کدو را تکه تکه نموده، پوست بگیرید و به قطعات مربعی برش بزنید.
- برنج را به همراه آب روی حرارت قرار دهید، سپس کدو را به آن اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند.
- شیر و کره را اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
- در خاتمه شکر را اضافه نموده و برای تزیین روی آش از دارچین بهره ببرید.
2. طرز تهیه قمی
آش کدو حلوایی قم از ترکیب ماش، برنج و کدو درست می گردد و ادویه طعم دهنده آن زیره سیاه است.
مواد لازم | |
کدو پوست گرفته و خرد شده | 500 گرم |
برنج | 1/2 پیمانه |
پیاز داغ | 2 قاشق غذاخوری |
ماش | 100 گرم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
آب | 4 پیمانه |
نمک، فلفل و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- کدو را پوست گرفته و به صورت حبه ای خرد کنید. سپس با روغن زیاد تفت دهید.
- پیاز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه نموده و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- ماش را از قبل 3-2 ساعت خیس کنید و سپس ماش خیس خورده را همراه 4 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
- وقتی ماش نیم پز شد، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج بپزد و نرم گردد.
- وقتی آش کاملا جا افتاد و مثل حلیم شد با گوشت کوب بکوبید تا یکدست گردد.
نکته: استفاده از برنج نیم دانه دودی در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر می گردد.
3. طرز تهیه یزدی
مصرف این آش برای بیماران دیابتی و حتی جلوگیری از دیابت بسیار مفید است. مردم استان یزد برای تهیه آش کدو از موادی، چون ماش، لوبیا، کدو، پیاز، روغن، فلفل، نمک و بعضی از ادویه ها استفاده می نمایند.
مواد لازم | |
کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده | 250 گرم |
لوبیا قرمز | 500 گرم |
ماش | 50 گرم |
برنج | 50 گرم |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و دارچین | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- لوبیا و ماش را به صورت جداگانه بپزید.
- برنج را شسته و با 2 لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و نرم گردد.
- پس از پختن برنج، کدو حلوایی پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کدو حلوایی بپزد.
- لوبیا و ماش پخته را به قابلمه اضافه نموده و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
- پس از جا افتادن آش، پیاز داغ و دارچین را اضافه نموده و پس از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
4. طرز تهیه اصفهانی
آش کدو حلوایی اصفهانی ترکیبی از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزی است که با پیاز داغ و تزیین می گردد و به جرات می توان گفت یکی از خوشمزه ترین آش های ایرانیست.
مواد لازم | |
کدو پوست گرفته و خرد شده | 500 گرم |
ماش | 1/2 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 1/2 پیمانه |
نخود | 1/4 پیمانه |
لوبیا چیتی | 1/4 پیمانه |
لوبیا سفید | 1/4 پیمانه |
بلغور گندم | 2 پیمانه |
سبزی آش پاک شده و خرد شده | 1 کیلوگرم |
پیاز داغ | 4 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- همه حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید، سپس هر یک را به صورت جداگانه بپزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- بلغور گندم را با 4 پیمانه آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم نموده و اجازه دهید با درب باز بپزد و نرم گردد. در این فاصله گاهی آن را هم بزنید که ته نگیرد.
- در قابلمه دیگری، آب را به جوش آورید و سپس سبزی و کدوی خرد شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهید سبزی و کدو روی حرارت متوسط بپزند و نرم شوند.
- پس از اینکه سبزی و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا آش جابیفتد و غلیظ گردد.
- در خاتمه نیمی از پیاز داغ را در قالبمه بریزید، نمک و فلفل آش را میزان کنید و حرارت را خاموش کنید.
- آش کدو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان و یکی از سبزیجات مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزاست که بیشتر در فصل زمستان مصرف می گردد. آش کدو حلوایی یکی از غذا هایی است که با این ماده غذایی و به سبک های متنوعی درست می گردد. شما می توانید این آش را مطابق ذائقه خود تهیه کنید و از خواص بی نظیر آن برخوردار شوید.
هوادار کدام آش هستید؟ نظرات و تجربیات خود را در خاتمهی این مقاله در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com