طرز تهیه باقلوا در منزل مرحله به مرحله به سبک بازاری

به گزارش طرفداران رونالدو، باقلوا یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانی و ترکیه ای است که با لایه های نازک خمیر، مغزهای معطر و شیرینی شربت، طعمی بی نظیر دارد. اگر فکر می کنید تهیه باقلوا سخت است، نگران نباشید. با طرز تهیه باقلوا در منزل به روش ساده و مرحله به مرحله می توانید این شیرینی خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم اصیل آن لذت ببرید.

طرز تهیه باقلوا در منزل مرحله به مرحله به سبک بازاری

با این دستور خانگی، حتی اگر تجربه ای در پخت شیرینی نداشته باشید، باز هم می توانید یک باقلوای نرم، خوش رنگ و لذیذ درست کنید.

مواد لازم برای تهیه باقلوا در منزل

  • خمیر هزارلا 3 ورق
  • پسته ریز خرد شده 1/5 پیمانه
  • پودر دارچین 1 و 1/4 قاشق چای خوری
  • جوز هندی به مقدار لازم
  • شکر 1 و 1/4 پیمانه

طرز تهیه باقلوا در منزل

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل مانند دیگر دستورهای تهیه باقلوا، به سراغ فر بروید؛ آن را با دمای 165 درجه سانتی گراد گرم کنید تا هنگام قرار دادن باقلوا، پخت یکنواخت و طلایی حاصل گردد.

در ادامه یک قالب فر 23 در 23 سانتی متری انتخاب کنید و برای راحتی، کف و دیواره های آن را با کاغذ روغنی یا کمی کره چرب کنید. طرز تهیه خمیر یوفکا خانگی را بخوانید تا این خمیر را برای باقلوایتان در منزل درست کنید.

نکته: اگر از ورقه های خمیر پفکی (Puff pastry) استفاده می کنید، آن ها را به مقدار قالب برش دهید تا به راحتی در قالب جای بگیرند.

مرحله دوم: مغزیجات را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل، به سراغ مغزیجات بروید. پسته، پودر دارچین و مقدار کمی جوز هندی را در غذاساز بریزید. به صورت پودری نرم آسیاب شان کنید. این کار باعث می گردد طعم مغزها به خوبی در باقلوا پخش گردد و شیرینی شما عطر و طعم بهتری داشته باشد. اگر به طعم پسته علاقه ندارید، باقلوا گردویی را درست کنید.

نکته: اگر می خواهید باقلوای شما بافتی نرم تر داشته باشد، مغزها را خیلی ریز نکنید.

مرحله سوم: لایه های باقلوا را کنار هم بچینید

در سومین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل، کف قالب را کمی چرب کنید. اولین ورق خمیر هزارلا را روی آن قرار دهید. با استفاده از کره ذوب شده سطح خمیر را کاملا چرب کنید؛ در حین پخت ترد و طلایی می گردد.

حال نیمی از فیلینگ را به طور یکنواخت روی لایه خمیر کره ای پخش کنید. سعی کنید ضخامت مغزها در تمام سطح خمیر یکسان باشد تا باقلوا ظاهر مرتبی پیدا کند. پیشنهاد ما برای شما مبتدیان و علاقه مندان به باقلوا، طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا است.

در ادامه مراحل، ورق دوم خمیر هزارلا را روی پسته ها قرار دهید و دوباره با کره چرب کنید. به جای مانده مخلوط پسته را روی این لایه بریزید و به آرامی پخش کنید.

در نهایت سومین و آخرین ورق خمیر را روی کار بگذارید. روی آن را هم با کره ذوب شده بُرِس بکشید. این لایه باعث می گردد باقلوا در فر ظاهری براق و برشته پیدا کند.

نکته 1: برای این که لایه ها به هم نچسبند یا پف ننمایند، می توانید قبل از پخت، با یک چاقوی تیز، روی خمیر، برش بزنید.

نکته 2: برای بافت نرم خمیر، کره باید کامل ذوب گردد اما داغ باشد.

مرحله چهارم: باقلوا را برش دهید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل، پس از چیدن لایه ها و آماده کردن سطح باقلوا، با استفاده از چاقوی تیز، آن را به صورت مورب برش دهید تا نوارهایی با عرض حدود چهار سانتی متر ایجاد گردد. این کار باعث می گردد باقلوا به شکل لوزی های کلاسیک و زیبا برش بخورد و هنگام سرو، ظاهر مجذوب نمایندهی داشته باشد. طرز تهیه باقلوا با شیر، باقلوایی مجذوب نماینده و خوشمزه است که نباید از آن غافل شوید.

نکته: برای برش راحت تر و جلوگیری از له شدن خمیر، چاقو را با حرکات آرام و ثابت روی خمیر فشار دهید.

نکته: در صورت احتیاج، چاقو را بین هر برش با دستمال تمیز پاک کنید تا لایه ها بهم نچسبند.

مرحله پنجم: باقلوا را بپزید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل، قالب باقلوا را در فر قرار دهید. 70 دقیقه زمان دهید تا سطح باقلوا طلایی و خوش رنگ گردد. از 10 دقیقه پایانی، سطح باقلوا را آنالیز کنید؛ زمان پخت در فرهای گوناگون کمی فرق دارد. باقلوای شعریه با ظاهری مجذوب نماینده و هوس برانگیز، مناسب پذیرایی در میهمانی ها است.

نکته: برای باقلوایی خشک و لایه لایه، در نیمه پخت، در صورت احتیاج روی لبه های خمیر یک کمی فویل آلومینیومی بکشید تا بیش از حد طلایی نگردد.

مرحله ششم: شربت را درست کنید

در ششمین مرحله از طرز تهیه باقلوا، در حالی که باقلوا در فر در حال پخت است، می توانید شربت خوش عطر آن را درست کنید. پس یک قابلمه کوچک روی حرارت میانه قرار دهید. عسل، آب، شکر و چند قطره آب لیمو را داخل قابلمه بریزید و خوب مخلوط شان کنید.

شربت را به مدت پنج تا هفت دقیقه روی حرارت کم بجوشانید تا غلیظ گردد و قوام مناسبی پیدا کند. پس از غلیظ شدن، شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک گردد. اگر در پی دستور ایرانی این شیرینی هستید باید به سراغ طرز تهیه باقلوا یزدی بروید.

نکته 1: حرارت نباید زیاد باشد؛ شکر و عسل ممکن است ته بگیرد و شربت تان تلخ گردد.

نکته 3: برای شربتی اصیل می توانید کمی گلاب یا هل به شربت اضافه کنید.

مرحله هفتم: شربت را بریزید

در هفتمین مرحله از طرز تهیه باقلوا در منزل، پس از پخت کامل باقلوا و طلایی شدن سطح آن، شربت را به آرامی و به طور یکنواخت روی باقلوا بریزید تا تمام لایه ها به خوبی آن را جذب نمایند. باقلوا حدود یک ساعت در دمای محیط باید بماند تا خنک گردد. از سویی دیگر شربت هم بهتر جذب می گردد. برای دورهمی هایتان حتما کیک باقلوا درست کنید.

برای نتیجه بهتر، باقلوا را بعد از ریختن شربت روی یک توری قرار دهید تا شربت اضافی جمع گردد و باقلوا خشک و لایه لایه باقی بماند.

نکات تکمیلی تهیه باقلوا در منزل

اگر می خواهید باقلوا در منزل را به برترین شکل درست کنید، رعایت چند نکته ساده اما کلیدی می تواند لایه ها را طلایی، خوش عطر و مرطوب نگه دارد. در ادامه، مهم ترین نکات تکمیلی برای پخت باقلوای خانگی حرفه ای را با شما به اشتراک می گذاریم.

نازکی خمیر یوفکا برای تهیه باقلوا در منزل

برای تهیه باقلوا در منزل، رعایت نازکی خمیر و چرب کردن هر لایه با کره باعث می گردد باقلوا لایه لایه، طلایی و خوش عطر گردد. از سویی دیگر، هنگامی که شربت گرم روی باقلوا پس از پخت می ریزید، طعم شیرینی را کامل و لایه ها را مرطوب نگه می دارد.

لایه های خمیر یوفکا در طرز تهیه باقلوا

در دستور تهیه باقلوا در منزل با خمیر یوفکا باید به این نکته توجه داشته باشید که لایه های یوفکا در قالب تان جای بگیرد تا شکل ظاهری و بافت آن حفظ گردد. از سویی دیگر در روش های سنتی هر 10 لایه خمیر و در ادامه خرده آجیل ریخته می گردد در حالی که شما برای تنوع می توانید آن را لایه لایه یا نازک مانند این دستور، فیلینگ کنید.

یکی از اشتباهات رایج آن است که قالب را بیش از حد با یوفکا و مغزیجات پر می نمایند که در نتیجه باقلواها کامل پخته نمی شوند و حرارت به تمام قسمت های قالب نمی رسد. اگر در انتخاب خمیر شک دارید می توانید مطلب آشنایی با خمیر هزارلا را بخوانید تا راحت تر تصمیم بگیرید.

سرو و تزئین باقلوا

باقلوا همواره یکی از برترین گزینه ها برای پذیرایی در دورهمی و میهمانی ها به شمار میرود پس چه بهتر که آن را به برترین شکل تزئین و سرو کنید. پودر پسته، مغز گردو، پودر نارگیل به همراه گل محمدی معمول ترین راه تزئین آن است.

اگر هم خواستید باقلوایتان را به شکل مجلسی تزئین و سرو کنید، می توانید خمیر یوفکا را به شکل های مختلف با فیلینگ موردنظرتان بپیچید. با عسل یا سس شکلاتی هم تزئین شان کنید.

شکل سنتی سرو این شیرینی در ترکیه یا دیگر کشورهای عربی کنار یک فنجان چای، قهوه ترک یا قهوه یونانی است. راه دیگر سرو در دورهمی های محبت آمیز کنار یک اسکوپ بستنی وانیلی یا زعفرانی است.

فیلینگ متنوع برای تهیه باقلوا در منزل

در تهیه باقلوا خانگی، فیلینگ نقش مهمی در طعم نهایی دارد و اگرچه در دستور سنتی از خرده گردو و پسته استفاده می گردد، شما می توانید با تغییر فیلینگ طعم های متنوع و خلاقانه ای ایجاد کنید. چند گزینه محبوب شامل گردو با شکر و دارچین، پسته با شکر، پودر هل و گلاب، پودر بادام با هل و وانیل، گردو و پودر نارگیل یا حتی کاسترد است.

برای نتیجه بهتر، مغزها را ریز خرد کنید تا باقلوا لایه لایه و لطیف بماند و فیلینگ را به طور یکنواخت روی خمیر پخش کنید تا هر قطعه باقلوا طعم یکسان و خوشمزه ای داشته باشد. از طرز تهیه باقلوا رولی هم غافل نشوید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه باقلوا در منزل

در این بخش به سوالات متداول باقلوا در منزل پاسخ داده ایم تا حتی مبتدی ها بتوانند این شیرینی خوشمزه را با راحتی و اطمینان درست نمایند.

1. آیا می توانم باقلوا را فریز کنم؟

بله، پس از خنک شدن کامل، باقلوا را در پلاستیک و ظرف در بسته فریز کنید و برای سرو چند ساعت در دمای اتاق یخ زدایی کنید.

2. چگونه باقلوای به جای مانده را دوباره گرم کنم؟

کافی است چند دقیقه باقلوا را در فر با دمای کم گرم کنید تا تردی و طعم آن حفظ گردد.

3. آیا می توانم باقلوا را بدون خمیر یوفکا درست کنم؟

بله، می توانید از خمیر فیلو یا پفکی بهره ببرید، فقط زمان پخت ممکن است کمی تغییر کند.

4. برترین مغز برای باقلوا چیست؟

پسته طعم و رنگ سنتی به باقلوا می دهد، اما گردو یا مخلوط پسته و گردو هم گزینه های خوش طعم و مالی هستند.

5. چرا باقلوا بعد از ریختن شربت شل می گردد؟

شربت باید گرم و به تدریج روی باقلوا ریخته گردد؛ شربت داغ یا زیاد باعث شل شدن می گردد.

6. چگونه باقلوا را طلایی و خوش رنگ بپزم؟

با چرب کردن هر لایه خمیر با کره ذوب شده و رعایت دمای مناسب فر، باقلوا طلایی و خوش رنگ می گردد.

7. آیا می توانم شربت باقلوا را از قبل آماده کنم؟

بله، اما هنگام ریختن روی باقلوا شربت باید کمی گرم باشد تا لایه ها ترک نخورند و شیرینی مرطوب بماند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 12 آبان 1404 بروزرسانی: 12 آبان 1404 گردآورنده: 7ronaldo7.ir شناسه مطلب: 1777

به "طرز تهیه باقلوا در منزل مرحله به مرحله به سبک بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلوا در منزل مرحله به مرحله به سبک بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید