راهنمای انتخاب پنجره مناسب برای ساختمان

به گزارش طرفداران رونالدو، مصالح و مواد اولیه برای ساخت هر قسمت از یک ساختمان با کیفیت های مختلفی در بازار وجود دارند؛ بنابراین هر سازنده یا سرمایه گذاری می تواند متناسب با میزان بودجه خود، نوع خاصی از این مواد و مصالح را مورد استفاده قرار دهد. هرچه مواد و مصالح باکیفیت بیشتری انتخاب شوند، ضمن اینکه ماندگاری و کارایی بیشتری خواهند داشت، باعث افزایش قیمت نهایی ساختمان و ملک مورد نظر می شوند. بنابراین همه کارفرماها سعی دارند با توجه به موقعیت مکانی ملک از مواد اولیه خاصی استفاده نمایند تا قیمت ملک نسبت به سایر سازه ها و ساختمان های منطقه بیش از حد بالا نباشد.

راهنمای انتخاب پنجره مناسب برای ساختمان

جهت دریافت خدمات رنگ پتینه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

یکی از مهم ترین بخش های خانه، پنجره های آن هستند. پنجره ها دریچه خانه شما به محیط بیرون، عامل اصلی نورگیری طبیعی خانه، کانال مناسب برای تهویه و تغییر هوای فضای داخلی خانه و… هستند. ضرورت وجود پنجره در ساخت خانه بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اما نحوه انتخاب پنجره برای هر خانه به چه شکل است؟ پنجره ها چند نوع دارند؟ بهترین نوع پنجره چه مدل هایی هستند؟ و برای انتخاب پنجره به چه نکاتی باید توجه کرد؟ آنالیز و پاسخگویی به این سوالات یک راهنمای جامع برای انتخاب، خرید و نصب پنجره مناسب را پیش روی شما خواهد گذاشت. ما در این مطلب قصد داریم به بحث پنجره در ساختمان بپردازیم. بنابراین در صورتی که شما هم قصد خرید ملک یا تعویض پنجره های ساختمان کنونی خود را دارید، این راهنمای خرید را از دست ندهید.

انواع پنجره ها

پیش از اقدام به خرید یا تعویض پنجره مناسب خانه، باید انواع آن را بشناسید. با شناخت بهتر انواع پنجره، می توانید مناسب ترین پنجره برای خانه خود را انتخاب کنید.

پنجره های فلزی

قاب های فلزی پنجره در دو دسته کلی آهنی و آلومینیومی دسته بندی شده اند. هریک از انواع قاب های فلزی ویژگی های خاص خود را دارند که در ادامه آن ها را آنالیز می کنیم.

پنجره آهنی

پنجره هایی با پروفیل آهنی رسانایی بالا و قابلیت انتقال حرارت بسیار زیادی دارند. به همین دلیل انرژی به راحتی به وسیله پنجره ها هدر خواهد رفت. این نوع پنجره ها را می توان یک مانع عظیم برای مدیریت انرژی خانه دانست. علاوه بر این وزن بالای پنجره هایی با قاب آهنی نه تنها نصب آن را سخت می نماید، بلکه باعث افزایش وزن ساختمان و ایجاد خطرات مختلف هنگام وقوع آتش سوزی یا زلزله می گردد. از دیگر معایب این نوع پنجره ها می توان زنگ زدگی و عدم مقاومت در شرایط آب و هوایی مختلف و رطوبت اشاره نمود. بر خلاف تصور بسیاری افراد، دو جداره کردن شیشه در پنجره هایی با قاب های آهنی، تفاوتی در هدر رفت انرژی ایجاد نخواهد کرد. چرا که در هر صورت انرژی به وسیله پروفیل آهنی به فضای بیرون خانه منتقل خواهد شد.

پنجره آلومینیومی

آلومینیوم را می توان یکی از فلزات با وزن بسیار کم و دوام بسیار بالا در برابر رطوبت یا شرایط آب و هوایی نامساعد دانست. بنابراین ماندگاری بالای پنجره های آلومینیومی باعث عمر مفید بیشتر آن ها خواهد شد. همچنین این نوع پروفیل ها استحکام و مقاومت قابل توجهی داشته و نسبت به قاب های چوبی پنجره ضخامت کمتری دارند. بنابراین در صورتی که بخواهید نور بیشتری به فضای داخلی وارد گردد و دید وسیع تری به محیط بیرون داشته باشید، این نوع از قاب های فلزی انتخاب مناسبی خواهند بود. با توجه به اینکه همه فلزات رسانای گرما هستند، پنجره های آلومینیومی هم باعث انتقال حرارت و اتلاف انرژی می شوند. برای رفع این مشکل، یک پوشش پلاستیکی در سطح داخلی پنجره نصب خواهد شد. این نوع از پنجره ها را پنجره آلومینیومی ترمال بریک نام گذاری نموده اند که نسبت به اتلاف انرژی به خوبی عایق شده است.

پنجره های چوبی

چوب را می توان یکی از اولین و قدیمی ترین پروفیل تشکیل دهنده در و پنجره از دهه های گذشته دانست. چوب طراحی زیبایی دارد و رنگ گرم آن در کنار بافت بسیار خاص در طراحی محیط داخلی ساختمان نقش بسیار مثبتی داشته و باعث ایجاد فضایی زیبا و منحصر به فرد می گردد. گرچه تاثیرگذاری چوب با رنگ طبیعی خودش بسیار بیشتر خواهد بود؛ اما یکی از ویژگی های این ماده اولیه قابلیت رنگ شدن آن است. بنابراین در هر ساختمانی متناسب با رنگ، دکوراسیون و طراحی خاص آن می توان از پنجره های چوبی با رنگ های مختلف استفاده کرد. از ویژگی های مثبت چوب همچنین باید به نارسانایی آن اشاره نمود. این موضوع باعث شده است چوب نظیر یک عایق حرارتی عمل نموده و باعث کاهش انتقال حرارت و مدیریت هرچه بهتر انرژی در ساختمان گردد.

علاوه بر زیبایی و نارسانایی، چوب مزایای دیگری هم دارد. مقاومت در برابر ضربه و استحکام چوب، مراحل ساخت و نصب در یا پنجره های چوبی را آسان نموده است؛ اما چوب کنار همه نقاط مثبت خود، معایبی هم دارد. از مهم ترین معایب آن می توان به مقاومت پایین چوب در برابر جذب و نفوذ آب یا رطوبت اشاره نمود. بنابراین با گذشت زمان کارایی چوب و کیفیت عملکرد آن پایین آمده و باعث بی کیفیتی پروفیل پنجره می گردد. البته راه چاره هایی برای این موضوع وجود دارد. بهترین راه ایجاد پوششی بدون رنگ روی چوب است که از بافت آن حفاظت کند. خبر خوب این است که با پیشرفت تکنولوژی های ساخت پنجره، امکان طراحی و فراوری در یا پنجره دوجداره چوبی فراهم شده است. در نتیجه با استفاده از پوشش های مناسب پی وی سی، فایبرگلاس یا آلومینیوم، می توان قاب های چوبی در یا پنجره را نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف و نفوذ رطوبت مقاوم سازی کرد.

پنجره های فایرگلاس

این نوع پنجره ها ترکیبی از الیاف شیشه با مواد پلیمری هستند. فایبرگلاس ماده ای با استحکام بالا و مقاوم در برابر آتش است. مواد به کار رفته در ساخت قاب های پنجره فایبرگلاس ماندگاری بالایی داشته و در دراز مدت تغییر رنگ نخواهند داد. این نوع از پروفیل های پنجره احتیاجی به نگهداری یا پوشش خاصی ندارد. از دیگر مزایای پنجره های فایبرگلاس نارسانایی آن است. این موضوع باعث می گردد انتقال گرما و حرارت به وسیله این پنجره ها انجام نگیرد و انرژی محیط حفظ گردد. پروفیل فایبرگلاس همچنین در برابر خوردگی، پوسیدگی و پیچش یا تغییر شکل مقاومت بالایی دارد. در مجموع می توان گفت که پنجره های دارای قاب فایبرگلاس عایق گرمایی و صوتی مناسبی بوده و از عبور حرارت یا صدا جلوگیری می نمایند. یکی از ایده آل ترین حالات استفاده از پنجره های فایبرگلاس، ترکیب آن با قاب چوبی است. برای این منظور سطح داخلی از چوب و سطح خارجی از فایبرگلاس طراحی خواهد شد. به این ترتیب، ضمن حفظ زیبایی پروفیل چوبی در دکوراسیون داخلی خانه از آن در برابر رطوبت حفاظت خواهد شد. همچنین حالت عایق صدا و گرمای فایبرگلاس بازدهی خوبی برای فضای داخلی خواهد داشت.

پنجره های PVC وUPVC

مواد پی وی سی، مواد قابل بازیافتی هستند که در کارخانه فراوری می شوند. این مواد برای طبیعت آسیب ایجاد نمی نمایند و هزینه ساخت آن ها نسبت به سایر پروفیل ها کمتر است. پروفیل های PVC و UPVC دوام و استحکام بسیار خوبی دارند و در برابر پوسیدگی، گرد و غبار یا خوردگی مقاومت بالایی دارند. بنابراین احتیاجی به شرایط نگهداری خاصی ندارند. از دیگر مزایای این پروفیل پنجره ها، رنگ ثابت آن ها است. مهم ترین معیار برای هر پنجره ای، میزان توانمندی آن در عایق کردن محیط نسبت به عبور گرما یا صدا است که از این نظر پروفیل های PVC و UPVC امتیاز خوبی خواهند داشت. همچنین استفاده از قاب های PVC و UPVC، کارایی پنجره هایی با شیشه دو جداره را چند برابر می نماید. چرا که این نوع قاب ها نظیر شیشه های دو جداره نسبت به انتقال صوت و حرارت مقاومت بالایی دارند. بنابراین ترکیب پروفیل PVC و UPVC با شیشه دو جداره بهترین حالت عایق فضا را فراهم می نماید. علاوه براین پروفیل مورد نظر از هر ماده دیگری در برابر آتش سوزی و حرارت مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد.

تفاوت پنجره های PVC و UPVC

بین همه انواع پنجره، پنجره های پی وی سی و یو پی وی سی از نظر عایق بودن بهترین انتخاب ها هستند، چرا که به طور کامل نسبت به گرما و صدا عایق بوده و مانع از ورود آلودگی به فضای داخلی می گردد؛ اما تفاوت این دو نوع پروفیل در چیست؟ در حالت کلی UPVC نسخه بهبود یافته پروفیل PVC است. به همین دلیل نسبت به آن رنگ باثبات تری داشته و استحکام بیشتری دارد. همچنین UPVCها، در برابر به PVC عایق قوی تری بوده و در انتقال حرارت و صدا مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد. بنابراین بهبود ویژگی ها تنها تفاوت این دو پروفیل بوده و اختلاف دیگری بین آن ها وجود ندارد.

انواع شیشه برای پنجره

حال که پروفیل های مختلف را شناختیم، بد نیست درباره انواع شیشه هم بدانیم. برای داشتن پنجره هایی عایق در برابر صوت و انتقال حرارت علاوه بر آنکه پروفیل پنجره باید عایق گرما و صورت باشد، مهم است که شیشه های نصب شده روی پنجره هم عایق شده باشند. انواع شیشه هایی که در پنجره های ساختمان به کار می فرایند، شیشه های معمولی، شیشه های تک جداره، دو جداره و سه جداره هستند.

شیشه های معمولی

اینو نوع شیشه ها فقط برای تهویه هوا و نورگیری طبیعی مناسب هستند. این نوع از شیشه ها ضخامت کمی داشته و نسبت به گرما یا صدا عایق نیستند. بنابراین در صورتی که ساختمان شما در منطقه ای شلوغ با آلودگی صوتی بالا است، این شیشه ها یاریی به آسایش بیشتر شما نخواهند کرد و صداهای محیط بیرون کاملا به گوش شما خواهد رسید. این شیشه ها برای ساختمان های قدیمی مورد استفاده قرار می گرفت و در حال حاضر در خانه ها کمتر از این نوع شیشه استفاده می گردد.

شیشه های چند جداره

شیشه هایی هستند که دو لایه شیشه یا بیشتر شیشه دارند. بین شیشه ها نوعی گاز تزریق می گردد که نسبت به حرارت مقاوم است. میان شیشه های چند جداره ، نوع دو جداره آن از سایر شیشه ها پر مصرف تر است. با وجود آن که شیشه سه جداره از نظر عایق برودت، گرما، صدا، گرد و غبار و… بر انواع دیگر شیشه فزونی دارد، به دلیل قیمت بسیار گران کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین شیشه های دو جداره به میزان کافی کارایی داشته و احتیاج خانه را رفع می نماید. در نتیجه شیشه های سه جداره اغلب در شرایط خاص و برای محیط های ویژه مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت پنجره های دو جداره

عوامل متعددی بر هزینه خرید پنجره دو جداره تاثیرگذار است. بعضی سازندگان این هزینه را براساس ابعاد پنجره محاسبه می نمایند و بعضی دیگر میزان مصرف شیشه را معیار معین قیمت در نظر می گیرند؛ اما در مجموع برای تهیه چنین پنجره هایی (یعنی پنجره دارای قاب PVC یا UPVC با شیشه های دوجداره) نمی توان قیمتی به صورت کلی اعلام نمود.

پروژه تعویض پنجره شامل هزینه های مختلفی نظیر هزینه تعداد پنجره های دو جداره مورد احتیاج، میزان یراق آلات مورد استفاده، نصب و اجرا، حمل و نقل، جداسازی پنجره های قدیمی، فرزکاری، جوشکاری و… است. برای اطلاع از حدود قیمت این پروژه باید با سازندگان این پنجره ها تماس بگیرید و از کارشناسان آن ها یاری بخواهید. قیمت نهایی پس از بازدید کارشناس از نتیجه پایانی کار اعلام خواهد شد. اما در حالت کلی متناسب با نوع شیشه و کیفیت پروفیل مورد استفاده، قیمت پایه از حدود 500.000 تومان تا 800.000 تومان متغیر است.

بنابراین برای داشتن یک پنجره عایق استاندارد، باید از پروفیل PVC یا UPVC کنار شیشه های دو جداره بهره ببرید. به این ترتیب، بهترین ترکیب برای عایق برودت، حرارت، صدا و آلودگی را به منظور آسایش خود و حفاظت از حریم ساختمان را فراهم خواهید کرد. پیش از اقدام به تعویض پنجره ها بودجه خود را در نظر گرفته و از سازندگان مختلف قیمت بگیرید. از قلم نیاندازید از شرکت مورد نظر برای نصب پنجره ها گارانتی درخواست کنید تا در صورت وقوع مسائل احتمالی بتوانید از خدمات پس از فروش بهره ببرید.

به این مقاله امتیاز دهید.

منبع: هومینگ
انتشار: 27 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 7ronaldo7.ir شناسه مطلب: 273

به "راهنمای انتخاب پنجره مناسب برای ساختمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای انتخاب پنجره مناسب برای ساختمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید