برپایی نمایشگاه قلم زنی با الهام از نقوش اساطیری
به گزارش طرفداران رونالدو، نمایشگاه دست سازه های فلزی با نام جانی دوباره با الهام از اساطیر اقوام آریایی ساکن ایران زمین در هزاره نخست قبل از میلاد، در گالری مس نگار برپا می گردد.
گالری مس نگار که با رویکرد معرفی گونه های مختلف هنرهای صناعی ایران فعالیت می نماید، این بار نمایشگاهی از آثار ثریا محمدی را تدارک دیده که روز آدینه 21 دی ساعت16 افتتاح می گردد و طی چهار روز میزبان علاقه مندان خواهد بود. ثریا محمدی درباره این نمایشگاه گفت:
در طول تاریخ، تزیین چه به صورت زیور برای زن و مرد و چه به شکل لوازم کاربردی روزمره همیشه جایگاه ویژه ای داشته و یکی از نخستین دلایل پیدایش هنر تمایل ذاتی انسان به زیباتر کردن خود و زندگی اطرافش بوده است.
وی در خصوص هنر دوران باستان و تحقیقات انجام شده در این مورد اشاراتی کرد اما دوران پیش از آن، بخصوص هزاره اول قبل از میلاد، را دوره ای تاریک از لحاظ اطلاعات و تحقیقات دانست. محمدی این موضوع را دلیلی بر ارائه نتایج تحقیقات خود در قالب کتابی مجزا در دوره دکتری خود، در باره اقوامی که در این بازه زمانی وارد ایران شده و سکنی گزیده و آثار قلم زنی، جواهرسازی و فلزکاری قابل توجهی بر جای گذاشتند، دانست. این هنرمند قلم زن، سکاهای آریایی نژاد و اقوام لرستان با مفرغ های بی نظیرشان را دو قومی معرفی کرد که مورد آنالیز دقیق، قرار داده و به این نتیجه رسیده است که این اقوام با سبک جانوری و انتزاعی شگفت انگیزشان علاوه بر تأثیر و تأثر بر یکدیگر، پایه گذار هنر شکوهمند هخامنشی و ادوار بعدی نیز بوده اند. محمدی بر هنر قلم زنی در عصر حاضر بویژه در ایران به عنوان یکی از اصلی ترین شاخه های صنایع دستی تاکید نموده و پس از سالها تلاش برای شناخت این حوزه، لزوم نوآوری و ایجاد تحول خصوصاً در خصوص طراحی در قلم زنی و برجسته کاری برای تداوم این هنر اصیل را یادآور شد.
وی به تکراری بودن طرح ها و الگوهای قلم زنان در سالیان طولانی اشاره نمود و با این شیوه، هنرجویان هر استاد را در نهایت، نمونه ای تازه کار از سبک استاد خود دانست. این هنرمند قلم زن، اجرای ایده ها و طرح هایی متفاوت با آنچه تا به امروز به عنوان قلم زنی دیده ایم را تنها راه نجات بخش هنر فلزکاری دانست. وی ارائه طرح های نو خود را نتیجه سال ها تلاش و تلاش و تحقیق نظری در این حوزه دانست که در نهایت به کشف و شناخت روش ساخت و بازنمایی بعضی از آنها با الهام گرفتن از سبک منحصر به فرد این هنرمندان، منجر شده است. محمدی گفت:
تمامی این آثار بر روی ورق مس و با تکنیک برجسته سازی جُنده کاری ساخته شده اند که برای هر نمونه احتیاج به چند بار قیرگیری از رو و سپس پشت ورق بوده و فرم دهی اشکال با یاری قلم ها و چکش های فلزی، چوبی و لاستیکی در ابعاد و اشکال مختلف انجام شده است.
وی این دوره از تاریخ ایران را با وجود جذابیت های فراوانش نسبت به دوره های تاریخی دیگر، کمی ناشناخته و خاموش معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد این دوره هرچه بیشتر مورد توجه پژوهشگران در حوزه های مختلف قرار گیرد و برای آیندگان تصویری روشن و شفاف بر جای گذارد.
گالری مس نگار در خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی، کوچه حکیم اعظم، مجتمع پارک پرنس، واحد تجاری شماره پنج واقع شده است.
عکس از خبرگزاری ایسنا
منبع: کجارو / ایرنا