از بهمن 97 هیچ افزایش رسمی قیمت خودرو نداشتیم ، حضور دانش آموزان در مدارس اجباری نیست
به گزارش طرفداران رونالدو، به گزارش خبرنگاران، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: روز قبل در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین شرایط را مورد آنالیز قرار دادیم. حفظ معیشت و جان مردم دو اولویت مهم دولت در این روز ها به شمار می رود. باید از جان در مقابل بیماری محافظت کنیم و مردم مطمئن باشند که تمام ارکان دولت شبانه روز برای این گذر از دوره کوشش می نمایند.
ربیعی توضیح داد: در استان خوزستان فرایند ما در ابتلا و آمار مرگ و میر در اثر کرونا افزایش داشته که در سه روز گذشته هم ادامه داشته است. استان خوزستان زیر 50 درصد رعایت فاصله گذاری اجتماعی دارد که باعث فرایند افزایشی در این استان شده است.
وی اضافه کرد: طبق گزارشات در ستاد ملی مبارزه با کرونا، افراد شناسایی شده فرایند افزایشی داشته اما افراد فوت شده کاهش یافته است. ما روزانه 30 هزار تست می گیریم که برای تکمیل غربالگری به یک و نیم میلیون تست احتیاج داریم تا برنامه غربالگری ما کامل گردد.
سخنگوی دولت با یادآوری اینکه دولت هشت سناریو برای مقابله با کرونا داشت، ادامه داد: هشت سناریو محتمل در پیش روی ما بود. ما باید یک سناریو انتخاب می کردیم؛ یک سناریو آزاد کردن همه رفتار ها و طرف دیگر سناریوها؛ سناریو سختگیری کامل و قرنطینه بود.
او اضافه کرد: میان این سناریوها، موارد چهار و پنج را انتخاب کردیم. سخت گیری های زیادی را انجام دادیم و آمادگی کادر درمانی و فراهم بودن تجهیزات پزشکی موجب شد تعداد فوتی ها کاهش پیدا کند.
ربیعی یادآور شد: یک سناریو بدون مداخله بود که اساسا ما آن را دنبال نکردیم. بعضی از کشور ها هم که آن را دنبال کردند، منصرف شدند. یک سناریو مداخله حداقلی بود. سناریو دیگر، مداخله متوسط به سمت خوب بود. سناریو دیگر، مداخله سنگین و سخت گیری حداکثری و سناریو آخر هم سناریو قرنطینه بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر انتخاب ما، سناریو اول بود براساس گزارشی که در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شد، با 11 هزار فوتی روبه رو می شدیم، توضیح داد: در سناریو دوم، تعداد فوتی ها 33 هزار نفر بود. سناریو سوم 18 هزار فوتی. در سناریو چهارم، تعداد فوتی ها 11 هزار نفر بود و در سناریو پنجم، عدد کمتری. ما بین سناریو چهارم و پنجم را انتخاب کردیم.
بازگشایی تدریجی اصناف تعطیل شده بر اثر کرونا
سخنگوی دولت تاکید نمود: مقرر شد همه مراکز مذهبی از یک طرف، صنوف و رستوران ها و مشاغلی مانند آرایشگاه ها از طرف دیگر بعد از ماه رمضان با رعایت دستورالعمل ها به صورت تدریجی بازگشایی شوند. اگرچه با رعایت اصول بهداشتی در بعضی مناطق سفید این شغل ها بازگشایی شده اند.
ربیعی بیان نمود: به وزارت ورزش و امور جوانان ماموریت داده شد تا ورزش های غیر تجمعی را آنالیز کند. مدارس و آکادمی ها هیچگاه تعطیل نشده اند؛ ستاد ملی مقابله با کرونا بر گسترش زیرساخت های موجود و تداوم فعالیت های آموزش مجازی تاکید نمود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آموزش ما تعطیل نشده بلکه به صورت مجازی و تصویری با یاری صدا و سیما صورت گرفته، گفت: از 27 اردیبهشت مدارس با معلمان باز هستند اما حضور در مدارس به صورت اختیاری است. برای دانشگاه ها به تصمیمی نرسیدیم، به نظر الگوی آموزش و پرورش برای آموزش عالی هم میتواند مورد نظر باشد اما خوابگاه ها باید فکری برایش گردد.
وی اظهار کرد: برای دانشگاه ها در این جلسه به تصمیمی نرسیده ایم و برای هفته آینده در مورد دانشگاه ها تصمیماتی را اتخاذ می کنیم به نظر می رسد که الگوی آموزش و پرورش برای آموزش عالی هم شاید بتوانند کارگشا باشد.
سخنگوی دولت بیان نمود: رهبری معظم به دو نکته مهم در جلسه ستاد مقابله با کرونا اشاره کردند، اول اینکه گسترش شبکه های بهداشت و مقدم کردن پیشگیری و بهداشت باید دنبال گردد.
او گفت: نکته دومی که معظم له بر آثار مثبت معنویت و احتیاج معنوی جامعه در مقابله با شرایط سخت و نگرانی ها تاکید نمودند؛ معنویت جامعه و اتکا به خداوند در افزایش روحیه ملی برای مبارزه با کرونا تاثیر دارد. برای شب های قدر با همکاری وزارت کشور، صدا و سیما و بهداشت تصمیماتی گرفته می گردد تا در بعضی مراکز با حداقل جمعیت این مراسم برگزار گردد و در جلسه بعدی ستاد تصمیماتی در این زمینه گرفته می گردد.
توانستیم از سوداگران در بحث سهام عدالت جلوگیری کنیم
ربیعی درباره فرایند سهام عدالت گفت: روزهای ابتدایی، بعضی با پول حداقلی رفتند و سهام عدالت را خریدند اما با اطلاع رسانی و اعلام رقم تقریبی تمهیداتی انجام شد و با ساده کردن شیوه فروش توانستیم با سوداگری مقابله کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعضای هیئت تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز مجلس می گویند دست پنهانی اجازه انتشار گزارش تحقیق و تفحص را در صحن علنی مجلس نمی دهد چون به مذاق دستگاه ها و مسئولان دولتی خوش نیامده است. قرار بود این تحقیق و تفحص این هفته در دستور کار مجلس باشد که نماینده حامی دولت جلوی آن را گرفته است. دلیل مخالفت دولت برای قرائت گزارش تحقیق و تفحص در صحن مجلس چیست؟ اظهار کرد: دولت تمام اختیارات و وظایف مجلس را به رسمیت می شناسند. یکی از اختیارات مجلس تحقیق و تفحص است که یکی از ابزارهای نظارتی مجلس است و براساس قانون و آیین نامه داخلی مجلس طی فرآیندی صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: مجلس در اعمال اختیارات خود از استقلال برخوردار است و مایل هستم اعلام نمایند چه کسی مانع این گزارش شده است و هر زمان مجلس بخواهد قرائت کند من به عنوان نماینده دولت می گویم هیچ مانعی برای این کار نداریم و دولت اصلا در اموری که چه چیزی قرائت گردد یا نگردد دخالت ندارد و اساسا چنین چیزی صحت ندارد و دولت نقشی در دستورات کار هفتگی مجلس ندارد.
سخنگوی دولت توضیح داد: ما در مورد وزارت بازرگانی تمایل به تصویب داشتیم و مجلس تصویب نکرد پس آنجا بگوییم مخالفین دولت؟ اصلا چنین چیزی نداریم و اصلا اینگونه برداشت که نماینده حامی دولت نگذاشت و.. درست نیست. مجلس هویت یکپارچه دارد و گرایش های سیاسی مختلف در آن هستند و قوه مجریه به هیچ عنوان دخالتی در تعیین دستور کار برای مجلس ندارد و دستورات را به نوبت مطرح می نمایند.
ربیعی تاکید نمود: حتی تغییر دستور کار هفتگی مجلس به موجب قانون و آیین نامه مجلس طی فرآیندی است که 50 نماینده باید درخواست نمایند. اینکه بنا بود این هفته در دستور باشد یا نه مربوط به خود مجلس است و اساسا دولت قدرت جلوگیری از قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس را ندارد. از تعابیری مانند دست پنهان اجتناب کنیم. خوشبختانه در شرایط فعلی گردش اطلاعات به گونه ای بوده و آنقدر زیاد شده است که هیچ دست پنهانی پنهان نمی ماند.
تشکیل وزارت بازرگانی برای دولت مهم است
وی در مورد رأی منفی نمایندگان مجلس به تشکیل وزارت بازرگانی گفت: بارها اعلام کردیم تشکیل وزارت بازرگانی برای ما مهم است، در شرایط تحریم و شرایطی که کرونا برای ما به وجود آورده آرایش و ساختار متناسب با شرایط فعلی قطعا اجتناب ناپذیر است. ما باید شرایط را به سمتی می بردیم که امر بازرگانی یعنی خرید و فروش در جایی متمرکز می شد. دولت برای اینکه بازار را در کنترل قیمت و عرضه به موقع دربیاورد، احتیاجمند این وزارتخانه بود.
سخنگوی دولت ادامه داد: مدیریت متمرکز بخش بازرگانی در وزارت بازرگانی قطعا ازمشکلات موجود می کاست اما با تصمیم مجلس دولت ناچار است با ساختارهای فعلی نبود وزارت بازرگانی را جبران کند.
ربیعی درباره گرانی و نابسامانی در بازار خودرو و مسکن گفت: این موضوعات در جلسه امروز بحث شد. در مورد مسکن اولویت ما طبقاتی است که مسکن مورد احتیاج آنهاست مانند کارگران، معلمان و بازنشستگان. این گروه ها اولویت ماست اما به هر حال بازار مسکن نیز مانند بازار سکه و ارز از هیچ منطقی پیروی نمی کند.
وی ادامه داد: پول های سرگردان وارد هر بازاری که می شوند ممکن است باعث گرانی شوند اما امروز شاهدیم که این پول ها به سمت بازار بورس رفته و از این مسئله خوشحالیم و کوشش می کنیم که بورس زمین نخورد و کماکان جذابیت را داشته باشد.
ربیعی با اشاره به طرح های دولت برای مسکن گفت: ما تا به امروز یک میلیون ثبت نام مسکن داشته ایم. اگر این مسکن در اختیار اقشار ضعیف که احتیاج بیشتری به مسکن دارند قرار بگیرد، افزایش قیمت تأثیر چندانی برای آنها نخواهد داشت.
سخنگوی دولت پایدار کردن جریان فراوری مسکن را یکی دیگر از سیاست های دولت در حوزه مسکن دانست و گفت: ما کوشش داریم تا فراوری مسکن جریان داشته باشد و به احتیاجمند واقعی پاسخ دهیم. به عنوان مثال از فرهنگیان 170 هزار نفر برای مسکن ثبت نام نموده بودند که از این تعداد 75 هزار نفر واجد شرایط بودند. با فراوری مسکن و یاری به اقشار احتیاجمند مسکن که پول زیادی ندارند، سال های خرید مسکن برای احتیاجمندان را کوتاه می کنیم. فعال شدن بورس یکی از روش هایی است که می تواند از هجوم پول به سمت بازار مسکن جلوگیری کند.
شرایط بازار خودرو از زبان ربیعی
ربیعی در مورد شرایط بازار خودرو گفت: قرار شد یک بسته کنترل قیمت با توجه به جلسات ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت و کمیته خودرو تهیه گردد که فکر می کنم این بسته ساماندهی بازار خودرو در این هفته آماده گردد. فراوری خودروی ما کم نشده و روزانه 4 هزار دستگاه در سایپا و حدود همین عدد هم در ایران خودرو فراوری داریم که حدودا به 8 هزار خودرو می رسد.
سخنگوی دولت باز بودن یک هفتگی سایت پیش فروش خودرو را یکی دیگر از راهکارها در عرصه بازار خودرو دانست و گفت: سعی می کنیم سایت های فروش خودرو باز باشد تا این شگردی که یک عده سریع تر وارد این سایت شوند و خرید را انجام دهند، وجود نداشته باشد و اگر ثبت نام ها زیاد شد با روش هایی مانند قرعه کشی به شفاف سازی این بازار بپردازیم.
ربیعی در مورد افزایش قیمت خودرو هم گفت: افزایش قیمت در خودروهای مختلف متفاوت است اما سعی شد توسط کمیته ای که اعلام کردیم و بر اساس یک فرمول ثابت یعنی تورم سالانه، قیمت پایه و با در نظر دریافت سایر پارامترها از جمله کیفیت خودرو، قیمت خودروها تعیین گردد که یک افزایش طبیعی را خواهد داشت اما قطعاً متفاوت است از آن چیزی که امروز شاهد آن هستیم. ما از بهمن 97 هیچ افزایشی به طور رسمی نداشتیم اما چند سایت هستند که قیمت سازی می نمایند البته بعضی از این سایت ها بسته و به عده ای دیگر اخطار داده شد و در صورت تداوم، مراجع قضایی به این موضوع رسیدگی خواهند کرد.
سخنگوی دولت گفت: با مجموع این تصمیمات فکر می کنم بتوانیم با آنچه امروز شاهد آن هستیم در قیمت خودرو که هیچ منطقی هم ندارد و قیمت ها در فضای مجازی بالا می رود، مقابله کنیم البته شاید افزایش فراوری نیز بتواند به کنترل قیمت خودرو یاری کند.
منبع: خبرنگاران
منبع: تجارت نیوز