یک ادویه بی نظیر با 8 خاصیت جادویی
به گزارش طرفداران رونالدو، پاپریکا در سراسر جهان، به خصوص در مجارستان، اسپانیا و مکزیک، هواداران زیادی دارد. این ادویه بسیار خوش طعم و پرفایده است.
پاپریکا نوعی ادویه آسیاب شده است که از ترکیب پودر فلفل های مختلف به دست می آید و طعمی از شیرین تا تند و گاهی دودی دارد. رنگ ادویه پاپریکا از نارنجی روشن تا قرمز تیره متغیر است. فواید و خواص ادویه پاپریکا را در خبرنگاران بخوانید.
پاپریکا و حفظ سلامت استخوان
کارتنوئید موجود در پاپریکا به حفظ سلامت استخوان زنان یائسه یاری می نماید. آزمایشی نشان داد مصرف 24هفته ای عصاره کارتنوئید پاپریکا موجب حفظ کیفیت استخوان زنان پس از یائسگی شد.
خلاصی از درد و کاهش التهاب
کپسایسین اثری مانند مسکن دارد و برای درمان درد از آن استفاده می گردد. برخی از ضددردهای موضعی حاوی کپسایسین هستند. بعلاوه این ماده موجب کاهش التهاب و حفاظت از سیستم ایمنی می گردد.
وزن مناسب با پاپریکا
کپسایسین موجود در پاپریکا ویژگی های ضدچاقی دارد و سرکوب نماینده اشتها است. این ماده سوخت وساز چربی و به خصوص اکسیداسیون چربی های شکمی را بهبود می دهد. گنجاندن کپسایسین در رژیم غذایی موجب کاهش اشتها و کاهش دریافت کالری می گردد.
بهبود اندازه کلسترول
کپسایسین درون پاپریکا در افزایش اندازه چربی خوب خون یا اچ دی ال (HDL) و کاهش چربی بد خون یا ال دی ال (LDL) نقش دارد و از بیماری های قلبی جلوگیری می نماید. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری است.
حفاظت در برابر اشعه فرابنفش (UV)
استفاده از پاپریکا در رژیم غذایی می تواند از آسیب پوستی ناشی از آفتاب جلوگیری کند.
جلوگیری از سرطان
چند مطالعه اثرات ضدسرطانی کاپسایسین را نشان می دهد. اضافه کردن پاپریکا به رژیم غذایی می تواند از طیفی وسیعی از سرطان ها جلوگیری کند.
کنترل قندخون از خواص ادویه پاپریکا
کپسایسین روی ژن های کنترل قند خون هم اثر می گذارد و حساسیت به انسولین را هم کاهش می دهد.
حفظ سلامت خون
پاپریکا حاوی ویتامین ای (E) و آهن است که هر دو برای حفظ سلامت خون ضروری هستند. آهن بخشی از هموگلوبین سلول های خونی است که به حمل اکسیژن درون بدن یاری می نماید و ویتامین ای برای ساخت اجزای این سلول ها احتیاج است. کمبود این مواد مغذی می تواند موجب کاهش سلول های خونی و کم خونی گردد که خستگی، رنگ پریدگی و تنگی نفس از علائم آن هستند.
مواد مغذی پاپریکا
پاپریکا غنی از کلسیم، پتاسیم و فسفر است که به استحکام دندان، سلامت استخوان و عضله یاری می نمایند. بعلاوه منبع خوبی از ویتامین کا (K) و آهن است. در بیشتر دستورهای آشپزی بیشتر از یک قاشق چای خوری پاپریکا استفاده نمی گردد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خطرات شوکه نماینده حذف وعده های غذایی را بخوانید.
منبع: پیام دلتا