گفت وگو با کارگردان سریال روزگار جوانی 2
به گزارش طرفداران رونالدو، پاییز سال گذشته در بحبوحه کرونا ساخت روزگار جوانی را شروع کردیم. متاسفانه دو ـ سه نفر از بچه های ما به این بیماری دچار شدند. خود من کرونا گرفتم و یک ماه بیمارستان بودم و کار تعطیل شد. در طول تصویربرداری سریال، پدر و مادرم کرونا گرفتند و فوت شدند. خیلی سخت بود. ولی چیزی که به آن فکر می کردم این بود که مردم در این سختی نیاز دارند که چیزی ببینند و وظیفه من و امثال من این است.
جملات بالا بخشی از گفته های اصغر توسلی ـ کارگردان و تهیه کننده باسابقه تلویزیون ـ است که در سری های قبلی سریال روزگار جوانی به عنوان کارگردان و تهیه کننده حضور داشت و اکنون نیز پس از چندین سال در مقام کارگردان این سریال را تولید کرد.
او درباره دشواری های ساخت سریال در شرایط کرونا به خبرنگاران گفت: همان طور که کادر درمان ما در این شرایط کار می کنند، وظیفه ما هم این است که کاری کنیم که روح و روان مردم آرامش پیدا کند. کمی شادی و سرگرمی برای مردم بیاوریم. این کاری است که بلدیم. با چنین نگاهی سریال روزگار جوانی 2 را ساختیم و تمام کردیم، ولی بسیار سخت بود.
توسلی درباره تفاوت فصل های گذشته سریال روزگار جوانی با فصلی که اخیرا پخش شد، توضیح داد: فصل اول و دوم پشت سر هم پخش شدند و در واقع یک فصل بودند. من این فصل ها را نه با هم مقایسه می کنم و نه بهم ارتباط می دهم. ارتباط آنها زمانی است که این آدم ها در آن زیست می کنند. ما در هر دوره روزگار جوانی جوان های همان زمان را به تصویر می کشیم. 25 سال پیش روزگار جوانی جوان های آن زمان و امروز هم روزگار جوانی بچه های امروز، با همه مختصاتی که جوان های امروز دارند را به تصویر کشیدیم. شاید 10 سال دیگر روزگار جوانی بچه های 10 سال دیگر را به تصویر بکشیم. این ها به هم ربطی ندارد، فقط یک مقطع مشخصی از زندگی آدم ها را روایت کردیم و آن زمان جوانی است. ارتباطشان فقط عنوان آنها و برهه ای است که ما از طول یک عمر جدا می کنیم و درباره اش قصه می گوییم.
این کارگردان درباره علت انتخاب مقطع جوانی برای روایت داستان ها، توضیح داد: علت انتخاب برهه جوانی، این است که زندگی آدم ها در دوران جوانی شکل می گیرد و در حقیقت بزرگ و دارای شعور کامل می شوند. در این دوره است که انسان باید تصمیم بگیرد، بسازد و همه چیز در دوره جوانی اتفاق می افتد.
توسلی یادآور شد: پس از پخش دو فصل از سریال روزگار جوانی که درباره پسرهای جوان ساخته شد، دانشجویان دختر ابزار ناراحتی کردند که چرا زندگی آن ها روایت نمی شود، از این رو سریال دختران را ساختند که به روایت زندگی دخنران جوان و دانشجو پرداخت و بازیگرانی همچون آتنه فقیه نصیری و سحر ولدبیگی در آن ایفای نقش کردند.
او همچنین توضیح داد که برای ساخت سریال درباره دختران جوان، طبیعتا ممیزی هایی وجود داشته است.
کارگردان روزگار جوانی 2 در ادامه این گفت وگو در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که علت توجه کمتر به سریال های اخیر تلویزیونی چیست؟ توضیح داد: دلایل مختلفی دارد؛ نمی توان از یک جنبه به موضوع نگاه کرد. در وهله اول ازدیاد امکانات دیداری است. شبکه های موجود فراوان هستند. دسترسی مخاطب به این شبکه ها فراوان و تنوع بسیار زیاد است. با این وجود باز هم گاهی سریال های شبکه نمایش خانگی دیده می شوند و البته سریال های تلویزیونی نسبت به رسانه های دیگر کمتر دیده می شوند. علت هم این است که تلویزیون ما آنطور که باید و شاید نه تنها در سریال سازی بلکه در اغلب برنامه هایش نتوانسته است آنچنان که باید و شاید خوب با مخاطب ارتباط برقرار کند و با بیننده صمیمی باشد و ایرادهایی داشته است. این ایرادها سبب شده مخاطب فاصله بگیرد و کمی دور شود. تلویزیون زمانی عضو خوب خانه ما بود که از آن درس می آموختیم. امروز هم در خانه هایمان هست اما واقعا از آن درس می آموزیم؟ اگر بتوانیم این بخش را درست کنیم تلویزیون می تواند دوباره دیده شود.
توسلی در پاسخ به این پرسش که چرا همچنان به تولید سریال برای تلویزیون علاقمند است؟ چنین گفت: تلویزیون ما را در شهرستان ها، روستاها و شهرهای کوچکی که دسترسی به این پلتفرم ها ندارند، می بینند. آدم هایی که نمی توانند اشتراک پلتفرم ها را خریداری کنند؛ اینها باید چکار کنند؟ اگر همه ما تمام فکر و ذکرمان ساخت سریال برای این پلتفرم ها باشد، این افراد باید چکار کنند؟ آن هایی که فقط دسترسی به تلویزیون دارند. باید به اینها هم فکر کرد. من به اینها فکر می کنم، برایشان کار می کنم و دوستشان می دارم، شاید بیشتر از مخاطبان دیگر. بچه های روستاها و شهرهای دور ما و کم بضاعت ها احتیاج دارند که برنامه هایی را تماشا کنند و به آنها چیزهایی بیاموزیم.
او در عین حال اظهار کرد که ممکن است برای پلتفرم ها هم سریال بسازد و این کار را اشتباهی نمی داند. توسلی اضافه نمود: ممکن است در پلتفرم ها هم سریال بسازم. اخیرا پیشنهاد هم داشته ام اما خودم را فرزند تلویزیون و رادیو می دانم. من از کودکی در رادیو گویندگی برنامه کودک کرده ام تا امروز. از 9 سالگی گوینده برنامه کودک رادیو بوده ام. برای همین خودم را فرزند صداوسیما می دانم و به آن وابستگی دارم. اما این بدان معنا نیست که ساخت سریال برای پلتفرم ها اشتباه است. هر کجا که بتوانی ارتباط خوب و درستی با جمعی برقرار کنی خوب است. من فعلا این جا را انتخاب کردم، در پلتفرم ها کار کرده ام و می کنم، در سینما هم همینطور.
به گزارش خبرنگاران، فصل اول روزگار جوانی سال 1377 به تهیه کنندگی اصغر توسلی، کارگردانی شاپور قریب و اصغر توسلی و نویسندگی اصغر فرهادی روی آنتن شبکه پنج رفت.
همچنین فصل دوم این مجموعه در سال 1378 به تهیه کنندگی و کارگردانی اصغر توسلی و نویسندگی علی اکبر محلوجیان و فرهاد نقدعلی برای این شبکه تولید شد. امین حیایی، کیهان ملکی، بیوک میرزایی و نصرالله رادش از بازیگران این سریال بودند.
فصل سوم این سریال که پخش آن به تازگی در شبکه پنج سیما به سرانجام رسیده است و با عنوان روزگار جوانی 2 معرفی می شود، به کارگردانی اصغر توسلی و تهیه کنندگی سپهر محمدی ساخته شده و بیوک میرزایی، رسول نجفیان، آریا توسلی، سعید زارعی، سینا کرمی، امیر مسعود واعظ و عیسی حسینی در آن ایفای نقش کردند.
منبع: خبرگزاری ایسنا